Blog,  Medicinska Hipnoza - Ponudba

Z Medicinsko hipnozo do fit postave

Vremenska napoved: Poletje bo.

Po  obdobju dežja in celo snega v zadnjih tednih, si ga res vsi že močno želimo.

Vse lepo in prav. A ko začnemo pospravljati zimsko garderobo in počasi vleči iz omar poletno, nastane problem. Lanske poletne hlače preozke, kratko krilo razkrije pregrehe zime in tanka bombažna majčka  … Katastrofa. Vse veselje pričakovanja se v sekundi razblini. Takoj prestopimo v stanje zaskrbljenosti, stresa, žalosti in podobnih občutkov. Zanimivo je, da se pojavijo vsako leto ob istem času. Sem morda povedala kaj novega? Mislim, da ne.

Seveda je prva stvar ki jo naredimo: odločno si rečemo:« Zdaj pa dovolj. Poiskala bom dieto, do dopusta imam časa 2 meseca in to bo gotovo super. Držala se jo bom, pa naj bo kar hoče. »

Sledi brskanje po internetu in iskanje primerne diete, pravih receptov, štetje kalorij in seveda tudi izbira prave telesne aktivnosti, ki bo dodatno pripomogla s kurjenjem kalorij in pri topljenju maščob.

Prav gotovo vam bo uspelo v 2 mesecih pospraviti kakšen kilogram, seveda če boste dovolj zagnani, se konstantno motivirali, bili res aktivni tudi, ko se am ne bol ljubilo. Potrebna bo konstantnost. Bo šlo?

Statistika pravi, da se večina ljudi drži »zaobljube« teden ali dva. Nato se ponovno vrne na star način življenja. Kaj to pomeni? Ko opustimo tisto, kar nas bo na koncu navdihnilo z zmago, veselje »Jaz zmorem«  in se vrnemo v stare navade, zgodba dobi priokus poraza, neodločnosti, nesposobnosti in še  in še.

Veliko je že bilo napisanega o izjemno dobrih učinkih spremembe življenjskega stila. Torej, ko spremenimo življenjski stil, spremenimo življenje. In če nadaljujem: ko spremenim  odnos do hrane, spremenim prehranjevalne navade. In ko spremenim prehranjevalne navade,  …. Odgovor je na dlani, kaj ne?

Zdaj pa vprašanje: Kako spremeniti odnos do hrane? Kaj to pomeni?

Veste, hrana v tem sodobnem, hitrem stresnem času izgublja svoj primarni namen – nahraniti telo. Vedno večjo vlogo pa prevzema kot objekt tolažbe. V stresnih situacijah začnemo ubogati podzavestne vzorce, ki se kor stara plošča znova in znova vrti. Ko te daje strah, skrb, tesnoba, zavest popusti, krmilo prevzame podzavest. Ta pa poskrbi, da je telo lepo nahranjeno in primerno pripravljeno na akcijo.  Poznam veliko ljudi, ki so zaradi skrbi nevede izpraznili celo vrečko piškotov, hodili ponoči prazniti hladilnik in vsak dan brezglavo pojedli vse in še več, kar je bilo na krožniku. In  to se je dogajalo in dogajalo.

Vzrok? Podzavestni program ni javil :«Dovolj si pojedla« »Preveč si pojedel«. Sistema za alarm ni imel. Rezultat pa je znan, kaj ne?

Torej: kaj je potrebno popraviti v tem sistemu? Spremeniti je potrebno vzorce vedenja, ki so vgrajeni v podzavestni program.  In hipnoza je orodje, ki je pri tem na prvem mestu.

Podzavestni program se s pomočjo medicinske hipnoze spremeni tako, da nam hlastanje hrane ne pomeni več ne užitka in ne utehe. Želimo več. Želimo uživati ob vsakem grižljaju, vsakem vonju, okusu. Tudi barva obroka postane zanimiva. Skratka, vklopimo vsa čutila tako, da postane prehranjevanje pravi užitek.

Vas že slišim, kako govorite: »Ja za to pa res nimam časa«, »Kje pa imam čas jesti počasi  – vedno hitim«

Res je, da je časa velikokrat premalo. A povem vam, ga obrok ki ga v naglici pojeste, nima vrednosti. Vprašajte se, kakšen okus je imela današnja žitna tablica, ki ste jo v službi na hitro pojedli? Kakšne barve je bila. Kaj pa vonj?  Pa vas je nahranila v celoti?

To so stvari, ki nam pri napačnem načini prehranjevanja zbežijo.  Časa je vedno dovolj. Brez skrbi. Tudi minuta ali dve za žitno tablico.

 

Poskrbite zase in za svoje navade. Neprave navade nas neštetokrat spravljajo v obup, nemoč, žalost, stres in skrbi. Način, kako se jih rešimo je Medicinska Hipnoza.

Link: CENIK