Medispot.si 4
Blog

Ti življenje polzi skozi prste?

 

Ti življenje polzi skozi prste?  Se ti zdi, da si brez energije, brez navdiha in motivacije? Se bojiš, da so najboljša leta tvojega življenja že minila?

V tem zapisu te bom spomnila, da za spremembo svojega življenja ne rabiš  najnovejših programov in tečajev za samoizobraževanje.

Dobro počutje ne pride kar čez noč. Gradi se z majhnimi spremembami, ena na enkrat. Ne glede na to, ali je tvoj cilje povezan z zdravjem, osebnimi odnosi ali poslom, je včasih vse kar potrebuješ, dodaten izbruh energije, da te spodbudi k dejanjem.

 

Ti življenje polzi skozi prste?
Kakšno bi bilo tvoje življenje, če bi vanj vnesla nekaj majhnih pozitivnih sprememb?

 

 

Opusti idejo da mora biti sprememba nenadna. Pozabi na drastične spremembe. Raje uporabi preproste nasvete, ki ti bodo omogočili spremembo in ob tem tudi dobro počutje.

 

Izberi 3 prednosti

Prvi korak, da se v kateremkoli obdobju življenja počutiš najbolje je, odločitev – Kaj je zate najbolje? Predstavljaj si, da je od danes minilo eno leto in si ravnokar doživela najboljše leto življenja doslej. V smisli tvojega zdravja, energije in ravni telesne pripravljenosti.

 

Kako bi to izgledalo zate osebno? Kakšne izboljšave in spremembe bi rada videla v svojem življenju?

Izberi 3 stvari, zaradi katerih se boš počutila bolje. Morda želiš začeti svojo samostojno pot, preteči maraton, vsak mesec enkrat s partnerjem na daljši izlet.

 

Premišljena odločitev je prvi korak. Šele nato lahko preideš k dejanju. Brez odločitve, dejanja ne bo.

 

Zapiši

Ko najdeš 3 stvari, ki so zate pomembne, je čas, da jih zapišeš. najbolje je, da imaš za to poseben dnevnik, zvezek, kamor si zapisuješ svoja razmišljanja, ideje in cilje. Zapisovanje je močna vaja, kajti, ko zapišeš na list , zapišeš tudi v svojo podzavest. Ko pa  ima podzavest informacijo o tvoji nameri, jo bo začela uresničevati.

 

Morda je tvoj cilj več energije in vitalnosti. To je koristno, kajti z več energije lahko močno vplivamo na svoje delo, posel, zdravje in nenazadnje, počutimo se bolj žive. Je tako?

Zapiši prednosti, ki jih prinaša želena sprememba. Pri tem bodi natančna: Kaj vse dobrega ti bo sprememba prinesla. Na katerih področjih področjih življenja bo sprememba prinesla pozitivne učinke? Kako se bo to poznalo? kako se boš potem počutila? na koga bo sprememba še vplivala? 

 

Zapomni si:

Spremembe pri nas samih vplivajo tudi na druge okoli nas.

 

Predstavljaj si sebe z več energije in vitalnosti. Kako se bo to poznalo v odnosih z družino? 

 

 

Ti življenje polzi skozi prste?
Ko nekaj napišeš, je napisano na papirju (da ne pozabiš) in vtisnjeno v tvojo podzavest

 

 

 

Blokiraj negativne misli in glasove

Ko se odločiš za stvari, ki so zate dobre, so to gotovo spremembe rutine. A tvoj um je vajen rutine. Zato se bo temu močno upiral. Opozarjal te bo na ve mogoče nevarnosti, prepreke in nenazadnje te bo spomnil tudi na omejujoča prepričanja, ki jih nosiš v sebi. Vse to so njegova orodja, da ti prepreči korak izven cone, ko jo sam močno obožuje.

Utišaj to.

Prav tako, utišaj nasvete, ki ti jih bodo delile drugi ljudje, a dišijo po slabih nasvetih.

 

Najdražji nasvet na svetu je slab nasvet.

 

Ne dovoli, da ti drugi sugerirajo, kaj je dobro in kaj ni, česa smeš in česa ne – ne poslušaj jih. Zavedaj se, da si v drugem koraku jasno spoznala, kaj dobrega ti bo sprememba prinesla. To je glavno vodilo. 

Usmeri se k rezultatom in nikar se na boj neuspeha.

 

 

Bodi iskrena do sebe

Iskrenost je včasih najboljša motivacija za spremembo. Poglej resnici v oči, kaj se bo zgodilo, če sprememb ne boš izpeljala?

 

Naštela si 3 stvari, ki jih želiš naslednje leto imeti v svojem življenju, Zdaj pa obrniva pogled – kaj se bo zgodilo, če teh treh stvari ne boš imela? Kakšno življenje boš živela? Kako se bo poznalo tvoje ne ukrepanje?

 

Poglej resnici v oči in spoznaj zgodbo, ki se bo napisala.

 

 

Ti življenje polzi skozi prste?
Nikoli ne pozabi na tvoj ZAKAJ. Ta te vedno spomni, zakaj počneš to, kar počneš. Spomni te na vse spremembe, ki jih bo prinesel tvoj trud in zagnanost. Tvoj zakaj je motivacija.

 

 

Zapomni si svoj ZAKAJ

To se vedno izplača.

 Kolikokrat se med potjo zatakne. Misli zbežijo, fokus zbledi, motivacija pa pade. Zato je vedno dobrodošel ZAKAJTvoj Zakaj je razlog, da nekaj počneš. Zakaj ukrepaš? Med “matranjem” v telovadnici ali teku po bregu navzgor, se telo utrudi.

Zmanjka motivacija in  nadaljevanje je verjetno jasno … razen če si jasno postaviš vprašanje Zakaj to počnem? In ko se spomniš na svoj zakaj, dobro več, da imaš jasno vizijo svoje prihodnosti. Vidiš se drugače, boljše, predvsem pa tako, kot si želiš.

Torej, ne pozabi na svoj ZAKAJ.

 

In za konec:

Predstavljaj si, da je minilo leto, od kar si se resno odločila za spremembe. Zdaj se piše leto več  in zadovoljno zreš naprej. Živiš to, kar si si želela. 

Zdaj pa pomisli, kakšno bi bilo življenje, če teh sprememb nebi vnesla vanj? kako bi se počutila, če nebi poskrbela za več energije, vitalnosti, motivacije, …?

Kje bi bila sedaj. če teh sprememb nebi naredila že prej?

 

Za več idej, motivacije in podpore, mi piši/prijavi se na redno prejemanje mojih nasvetov preko e-pošte

ali pa se prijavi na brezplačni 30min. posvet TU