Sreča - tri za srečo
Zgodbe uspeha

Sreča – tri na dan za srečo

Sreča – tri na dan za srečo

 

 

Nekateri mislijo, da je sreča destinacija. JE kraj, kjer jih čaka sreča. A jaz pravim;: no ni res. Sreča ni destinacija.

 

Destinacija je past. Mnogi razmišljajo tako:

” Ko bom imela tako obleko, bom srečna.”

“Ko bom odplačala ves kredit, potem bom srečna.”

“Srečna bom, ko dom imela še …. to in to in ….”

Svojo srečo prelagajo na prihodnost. Trudijo se, da se ji približajo čimprej, saj je to za njih končna destinacija – sreča.

 

 

Končna destinacija ni sreča

Sreča je točka v prihodnosti. Vmes pa je pot. Vedi tudi da ni nujno da dosežeš točko “sreče” Vmes lahko spodleti.  No, in če se zgodi da dosežeš končno destinacijo ugotoviš, da nisi tako srečna, kot si v resnici pričakovala. Še več, srečna si morda celo enako, kot si bila do sedaj.

 

 

Ne prelagaj svoje sreče na kasnejši čas

A povem ti naslednje: Namesto da svojo srečo prelagaš na kasnejši čas, začni iskati mini načine, kako si lahko privoščiš srečo že sedaj. naj ti bo kot “Sreča na vrvici”

 

V knjigi »zbirka orodij za srečo  – Emma Herburn pravi; Dobro počutje je osnova za srečo. V knjigi spodbuja razmišljanje v smeri dobrega počutja, ponuja praktična orodja za razvijanje pozitivnih navad, boljše razumevanje čustev in te postavi na pot do boljšega zdravja in počutja.

 

Ko se naravnaš, je odvisno od tebe. A vedi: mnogi se ne zavedajo, da je izpolnjevanje naših potreb nekaj, kar morajo otoriti, da bodo boljši. Večina želi svoje potrebe zadovboliti na različne načine – potreba po dobrem počutji neštetokrat pritegne kratkotrajno zadovoljitev. A dolgotrajnega učinka tu ni in ga ne bo.

Dr. Hepburn predlaga naslednje:

Ustvarila je seznam drobnih stvari, ki jih lahko narediš, da ti vsak dan napolnijo z dobrim počutjem. Predlaga, da si iz seznama izbereš 3 drobne stvari, ki bodo lučka sreče v tem dnevu

Izberi 3 stvari, ki

   • Te razveselijo
   • Te spravijo v smeh
   • Te sprostijo
   • Dajo občutek ljubljenosti
   • Te negujejo
   • Dajo občutek dosežka
   • Dajo nekaj, za kar si lahko ponosna

 

 

Pokliči prijateljico in jo povabi na klepet. Počutila se boš povezana. Privošči si masažo – počutila se boš sproščeno. Poglej dobro komedijo – gotovo te bo

nasmejala. Morda pa ti bi na misel prišla kakšna dobra dihalna tehnika – tudi odlična ideja.

Zdaj ti je lahko bolj jasno. Če želiš srečo, si jo privošči. Naredi tiso nekaj malega, kar bo dvignilo vibracijo. In kot sem že napisala – le tri stvari, ki spodbujajo srečo.

Če pa želiš še malo globine, potem najdi smisel. Ja to smisel, ki mu rečemo namen življenja. Kaj je moja naloga v tem življenju.

 

Kaj je moje poslanstvo?

Poslanstvo je sreča. Ko ga najdeš, je vse drugače. Počneš stvari iz zbirke tvojega poslanstva. To te napaja z zadovoljstvom, ko bo pljusknilo preko – tudi stvari, ki so nuja ne bodo težke.

Kako najti poslanstvo? O tem je napisanega že na tisoče kilometrov besedil. Pogosto se vmes najdejo navodila in točke po korakih. Veš kaj ti povem? To kar rada počneš, to počni. To v čemer uživaš, to delaj. Užitek ob delu je vonj po poslanstvu. In to je vsa čarovnija.

Zdaj pa le pogumno – poišči tri stvari, ki te spravijo v dobro voljo in jih naredi. Sreča je v majhnih stekleničkah.