Rdeci jaspis
Blog

Rdeči Jaspis

Zaščita in varnost, pogum, modrost in vzdržljivost.

 

Rdeči Jaspis so že stare civilizacije častile kot sveti kristal in eden z najmočnejšimi zaščitnimi funkcijami. Znan je bil kot prinašalec dežja, negovalec in zdravilec duha  ter kamen poguma in modrosti.

Ime Jaspis je mogoče zaslediti v arabščini, perzijskem in asirskem jeziku, v grščini in latinščini.

V preteklosti je bil Rdeči Jaspis znan kot kamen žilavosti in vzdržljivosti. Zato je bil pogosto talisman bojevnikov kot dober zaščitnik. Po znani viteški legendi je bil Rdeči Jaspis vkovan na čarobni meč  Siegfrida – ubijalca zmajev. Vlival naj bi mu pogum. Stari Egipčani naj bi Rdeči jaspis polagali na vrat pokojnika.

 

Danes je Rdeči Jaspis še vedno znan kot kamen vzdržljivosti, nežnosti in hkrati kot močan stimulator vitalne energije Či (življenjske sile), ki prinaša moč in energijo, vzdržljivost, osredotočenost in odločnost.. Njegova uravnotežena frekvenca pomirja čustveno telo in ustvarja stabilno in trajno energijo za izboljšanje zdravja, pa tudi za premagovanje bolezni, postavljanja ciljev in sledenja poti do cilja. Vliva pogum, ko se na poti pojavljajo ovire.

Rdeči Jaspis aktivira prvo – korensko Muladhara čakro in spodbuja dvig energije Kundalini skozi čakre. Čisti in krepi Auro. Je kamen strasti, koristen za obnovo in pomlajevanje libida ter za izražanje ustvarjalnih idej.  Spada v skupino kremenov in je posut z majhnimi kristali  kalcedona ali ahata. Najdemo ga lahko povsod po svetu. Njegova, od živo rdeče do rjavkasto-rdeče barve je posledica vsebnosti železa, vendar lahko vsebuje še druge dodatke – minerale ali nečistoče.

 

 

Rdeči Jaspis – zakaj ga nebi imeli ob sebi? 

 

Ublaži stres in vas ponovno poveže z zemeljskimi energijami. Njegov  čistilni učinek odpravlja negativnosti in tako ponovno stabilizira auro. Je idealen za pomiritev in vračanje ravnovesja.  Je čudovit sopotnik pri meditaciji ali molitvi, saj čisti um,  pomaga pri osredotočenosti in vzdržljivosti pri dolgih duhovnih praksah ali obredih.Lahko vas spremlja tudi pri šamanskih ali astralnih potovanjih in zagotavlja vpoklic sanj.

 

Je dragocen kamen zaščite. Rdeči Jaspis varuje med fizičnimi grožnjami in pri premagovanju nevarnih situacij.  Imejte ga v avtomobilu – kot zaščitni kamen pred nesrečami, krajo. Naj njegova rdeča barva zasije tudi v vašem domu ali v pisarni, da vas poleg nesreč in kraje varoval tudi pred elektromagnetnim sevanjem. Lahko pa ga imate tudi kot nakit ali v vrečki po tri žepne kamne– ščitil vas bo pred vsemi vrstami napadov (fizični, psihološkimi, …).

 

Seveda pa njegova rdeča barva  razodene še nekaj lastnosti: Je kamen strasti in zaščitni znak vsek, ki uživajo v ljubezni. Spodbuja nadzor nas pretirano strastjo, ki lahko vodi celo do spolne agresije, spodbuja spolno vzdržljivost in tantrični spolni odnos. Ženskam pomaha pri premagovanju ljubosumnosti.

 

 

Strast lahko pljuskne tudi na kreacije idej

 

Strast, ki jo budi in spodbudi pa se ne nanaša le na odnos med partnerje. Strast lahko pljuskne tudi na področje ustvarjalnosti. Je kamen novih idej. Rdeči Jaspis bo odpiral vrata novim idejam in dodajal svežo energijo pri nadaljevanju projektov tudi takrat, ko bo začetna zagnanost počasi ugašala. Zato je neizbežno dober sopotnik tudi umetnikom in igralcem.

 

Ker stimulira vitalno Či energijo, je dobrodošel ob vseh, ki opravljajo pretežno fizična dela – gradbinci, natakarji, obrtniki in ljudeh podobnih poklicev. Svojo podporo močni osredotočenosti pa bo gotovo koristno posredoval vojakom.

 

 

Rdeči Jaspis na telesnem in čustvenem področju

Na fizičnem področju:

Rdeči Jaspis pomaga uravnovesiti telesne presnovne energije, zagotavlja moč in vitalnost. Še posebej je koristen pri tistih, ki okrevajo po dolgotrajnih boleznih in poškodbah.

Podpira krvni obtok, razstrupi kri in odstrani blokade. Okrepi srce in izboljša cirkulacijo – koristi pri zdravljenju anemije.

Vendar upoštevajte naslednje: vse informacije navedene na tem mesti ne morejo nadomestiti posvetovanja z zdravstvenim delavcem. So vključno informativne narave.

 

Na čustvenem področju:

Rdeči Jaspis vam bo vlival pogum. Je kamen opolnomočenja, ki prinaša moč, da se uprete čustveni prevladi drugih. Istočasno je odličen podpornik tistim, ki okrevajo po različnih vrstah zlorabe (spolne, čustvene, fizične).

Ker je kamen poguma, ga bodo z veseljem v žep vtaknili šolarji. Včasih je ravno pogum tisti, ki manjka da se znanje prelije na list ali tablo. Odpravil bo občutek sramu in vlival nove kreativne ideje. Dodal pa bo tudi močno čustveno stabilnost in ravnovesje.

 

In za zaključek – pogum, ravnovesje, povezava z Zemljo, čustvena stabilnost, moč in vzdržljivost, prečiščevanje in ponovno vzpostavljanje zdravega telesa – tako na fizični, kot tudi čustveni in duhovni ravni – vse to so kvalitete Rdečega Jaspisa.

Le zakaj ga nebi imeli ob sebi? Ob njem se bo dodatno prerodila prva- korenska čakra; kolo vitalnosti, poguma, idej, vzdržljivosti, občutka varnosti in sprejetosti.