Pet ciljev uspešnih podjetnic
Blog

Pet ciljev uspešnih podjetnic

 

Pet ciljev uspešnih podjetnic ti razkrivam z namenom, da bo tvoj poslovna pot precej lažja.

Te zanima katerih cilje si uspešne podjetnice vedno zastavljajo?
Če to bereš, potem v tebi tli goreča gonilna sila – postati uspešna podjetnica.

A poglejva resnici v oči. Iskreno povedano, uspeh ne pride čez noč in samo goreča sila ni dovolj. Raste počasi. To vedo vse danes zelo uspešne ženske- podjetnice. Za uspešno rast, sploh če je to poslovne narave, pa potrebuje:
Trdo delo, predanost, fokus, veliko odrekanja in lahko veliko neuspehov.
Vsaka uspešna podjetnica ima svojo zgodbo. Vendar se bodo vse strinjale, da z jasno vizijo, pravilno postavljenimi cilji in načrtom, kako jih doseči, bo pot veliko manj težavna.

 

Spoznaj sebe
Bolje se boš poznala, lažja bo pot proti cilju.

1. Spoznaj sebe

Vzemi si čas in se poglobi vase. Spoznaj katere so tvoje vrednote, meje, znanja, spretnosti, in si ustvari jasno vizijo kam si namenjena.

Lahko ti bodo na tem mestu v pomoč moja naslednja vprašanja:

  • Kaj ti je v življenju najbolj pomembno?
  • Kaj pri sebi najbolj ceniš?
  • Na katerem področju najbolj blestiš?
  • Kaj te najbolj radosti?
  • Kaj najraje počneš?
  • Kaj pričakuješ od drugih?

 

Bolje se boš poznala, lažja bo pot proti cilju.

 

 

pet ciljev uspešnih podjetnic
povezuj se z ljudmi, ki te spodbujajo, ti vlivajo pogum in pomagajo za nasveti

 

2. Poveži se z drugimi

Psihologi ugotavljajo, da večino svojega časa preživimo v krogu petih ljudi. Zanimivo – ni veliko, kaj ne? Rek pravi: »Povej s kom se družiš in povem ti kdo si.«

Pet ljudi se morda zdi zelo malo, a če dobro pogledava, so to je bolj ali manj del družine. Ostali ljudje pa pripadajo širšemu – družbenemu okolju: sodelavci, prijatelji, znanci, …

Če se boš povezovala s pravimi ljudmi, se ti bo ponudila krasna priložnost za ras in napredovanje. Iz takega okolja boš lahko črpala informacije in ideje glede poslovne rasti. Deležna boš več razumevanja in pomoči, ko se bo pojavim neuspeh.

Pravo podjetniško naravnano okolje

izbereš okoli sebe pravi krog ljudi, dobiš krasno priložnost za rast. Če govoriva o podjetništvi, okoli sebe, dobiš krasno priložnost za To je tvoje družbeno okolje, ki ti ponuja sodelovanje. Od tu lahko jemlješ ideje, spodbudo, napotke, pomoč, znanje tudi tolažbo; ali pa te napačno izbrana družba zavira pri napredovanju, te napaja z slabimi mislimi in prepričanji  in podobno. Pravo podjetniško naravnano okolje, pa je zakladnica najboljših izkušenj, znanja, koristnih idej in vir podjetniške miselnosti

Zato: povezuj se z ljudmi, ki te spodbujajo, ti vlivajo pogum in pomagajo za nasveti.

 

Danes velja: “V povezovanju je moč.”

 

Nikoli ne počni stvari sama. Obstaja ogromno podjetnic, ki jih Slovenija nima malo – ki so ženske , mame in podjetnice, ki so vstopile v posel, prehodile tudi težke poslovne poti in dobro poznajo ovire na teh poteh. Imajo izkušnje, informacije, ideje, ki ti bodo na poslovni poti zelo v korist. Tako boš lažje in z več samozavesti v žepu hodila po poti podjetništva in dosegala poslovni uspeh za uspehom.

 

Kot pravim: podjetništvo zahteva povezovanje.

 

pet ciljev uspešnik podjetnic
Postavi si izzive in treniraj um

 

3.Postavi si izzive – podjetniki imajo radi izzive

Cilji, ki si jih postaviš, privabijo napredek. Ta pa je povezan s koraki iz cone udobja. Uspeh nikoli ne pride takrat, ko mirno poležavaš v brezdelju.

Bolj kot se boš pomikala izven cone udobje, večji so izzivi. Um se upira in morda se ponovno povrneš nazaj v cono udobja. A brez skrbi- obstaja rešitev Svoj um lahko uspešno odvadiš uporništva.

Vsak dan naj ti bo kot izziv, da narediš nekaj drugače – namesto avtomobila izberi kolo, pojdi v drugo kavarno, izberi drugo trgovino in podobno. Morda so ta dejanja na videz minimalna, a kljub temu te porinejo iz cone udobja.

 

Tako boš trenirala svoj um, da izstopi iz vsakdanje rutine in poskusi nekaj novega.

 

 

4. Zgradiš lahko nove zdrave navade

Se še spominjaš letošnje novoletne zaobljube? Koliko časa si jo imela pred očmi? So danes že odkljukane kot uspešno opravljene?

Novoletne zaobljube so tipični primer, ko želimo slabe navade spremeniti v nove, zdrave navade. A ko se Januar zaključuje, tudi zaobljube postajajo vedno manj aktualna tema. Očitno je zaobljuba želela prevelik skok iz cone udobja.

Da bi se temu scenariju izognila, se drži teh pravil:

Zapiši si cilje: katero novo navado želiš zgraditi

Nove navade začni graditi postopoma in počasi. Postavi si cilj – 3 mesece za eno navado.

Nikar ne hiti.

Bodi dosledna. Dnevno si zapisuj dosežke. Pomembno je, da vsak minimalni napredek sprejmeš kot velik uspeh.

Praznuj majhne dosežke.

 

 

Ravnovesje

 

5.Ustvari ravnovesje med delom kot podjetnik in prostim časom

Ne glede na to, ali si osredotočena na poklicni, podjetniški ali osebni uspeh, je ravnovesje med tema področjema bistvenega pomena za zdravo življenje. Za to ni skrivnostnega recepta.

Tako kot počnejo uspešne podjetnice, si tudi ti določi prioritete: Katero opravilo ima danes prioriteto pred vsemi ostalimi. Kaj je manj pomembno in katera zadeva ti bo le ukradla dragoceni čas. Vsak dan imaš priložnost, da o njih razmisliš in tako bolje postaviš nov vrstni red prioritet.

 

Prioritete postavljaj vsak dan

 

 

In za konec:

Poveži se s skupnostjo: Link je TU

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja