To-Do List
Blog

To Do listi- DA OSTANEŠ ORGANIZIRANA

 

 

To Do Listi, KI JIH MORAŠ IMETI, DA OSTANEŠ ORGANIZIRANA

 

Če ti je všeč organiziranost in želiš ostati produktivna,  ti bo ta objava o sestavljanju seznamov v veliko pomoč. Osebno rada ostajam organizirana in z velikim veseljem delim nasvete tudi drugim. Če bereš moj blog, potem veš o čem govorim.

Pri sestavljanju seznamov mi je všeč, da lahko sestavim sezname prav za vse. Tako ostajam organizirana in ne pozabim ničesar kar je pomembno.

Prvi korak pri sestavljanju seznamov je seveda zvezek – ta naj ti bo všeč.  To-Do zvezek. Zvezek je mesto, kjer bodo vsi seznami na enem mestu. Nekoč sem tudi sama pisala sezname na lističe, a to se ni izšlo. Lističev je bilo preveč in namesto organiziranosti je nastal kaos.

Ko najdeš zvezek lahko začneš z zabavnim delom: sestavljanjem seznama;

 

»Ni časa za branje te knjige? Pripnem na kasneje«

 

9 seznamov, ki jih moraš narediti, da ostaneš organizirana

 

 

1.Seznam dnevnih opravil

To je verjetno seznam, za katerega si že slišala. Vendar naj bo ta prvi na vrsti. Seznami dnevnih opravil so točno načrtovanje dneva in jih je dobro hraniti. Nekatera opravila so namreč rutinska in se ponavljajo.

 

2.Mesečni seznam opravil

Vodenje takih seznamov je dobro za načrtovanje plačila računov, prihajajočih sestankov, rojstnih dnevu, obletnic in podobno. Je nekakšen pregled opravkov preko celega meseca,

 

3. Seznam gesel

Verjamem, da nisem edina, ki ima na stotine gesel za vstop na različna spletna mesta. V pomoč večkrat priskoči urejevalnik in shranjevalnik gesel na spletnem brskalniku. Seveda če mu dovoliš, da geslo shrani. A bljub vsemu, tudi na tem mestu lahko nastane prava zmeda. Bolje je, da si gesla zapišeš in hraniš v zvezku seznamov. Tako bodo ves čas pod kontrolo

 

4. Nakupovalni seznam

Vodenje seznama stvari, ki jih moraš nakupiti, je nekaj najboljšega, kar sem nekoč naredila. Vedno sem, ob vstopu v veleblagovnico, čudežno pozabila, po kaj sem prišla. Je to tudi tebi znano? Še bolj smešno pa postane, če tisti mali listič pozabiš doma. Seveda se nakup nadaljuje in izvede. A po navdihu in ne po potrebah. Enako se tudi košarica polni – po navdihu. Pisanje seznama je odlična rešitev iz teh neprijetnosti

 

5. Seznam ciljev

Ta seznam je nora stvar. Vanj si lahko zapišeš svoje najbolj nore sanjske destinacije in cilje. Najboljši del? Zapiši vse, kar ti pride na pamet – in verjemi, kar veliko zapisanega se lahko celo uresniči.

 

6. Seznam hvaležnosti.

Hvaležnost, o kateri sem že pisala je gonilna sila srečnemu življenju. Biti hvaležen pomeni tudi videti vzrok za to. In ko vidiš vzrok, zakaj si lahko hvaležna, se vse skupaj pretvori v nekaj pozitivnega in srčnega. Nekateri bodo celo dodali: ta seznam je seznam manifstacij. Mislim, da to drži.

 

7. Seznam knjig, ki jih želiš prebrati.

Vsak ljubitelj knjig ve, da se seznam knjig nikoli ne konča. To je tudi razlog, da si naslove želenih knjig zapišeš v seznam. Jaz se večkrat srečam s knjigami, ki me pritegnejo. A dostikrat se zgodi, da zanje nimam še časa – naslove si zabeležim in se k njim vrnem kasneje. Tako imam vse naslove na enem mestu in nikoli ne pozabim nanje.

 

8. Seznam želja za darila.

Rada obdaruješ? Rada presenetiš s točno pravim darilom? Ta seznam ti bo pomagal pri izbiri pravega darila.

Rada prejemaš darila? Tudi v tem primeru, bo seznam tvojih želja par dobro pomagal osebi, ki te bo želela obdarovati. Zato piši seznam želja.

 

9. Seznam  za potovanje.

Priprave na potovanje so že same po sebi zelo stresne. Največji problem je pri pakiranju potovalk in kovčkov – kaj vzeti s seboj, koliko in česa nima smisla. Zgodi, da vzamemo s seboj preveč tega in tega, a na koncu ugotovim, da smo pozabili na … ono drugo.  Da bi se izognila nepotrebnemu stresu, najprej pripravi seznam. Če to redno počneš, imaš seznam v resnici že pripravljen. Da pa se lahko še  bolje obvaruješ pred stresom, si več preberi TU

 

Upam, da ti je ta spisek seznamov (To Do Listov) pomagal, boš še še bolje organizirana.

 

Seveda pa da ne pozabim: 

Spodaj se lahko vzameš brezplačni pdf dokument s To Do Listi 

dnevni in mesečni