Optimizacija hitrosti spletnega mesta
Reviews,  Vtičniki

Optimizacija hitrosti spletnega mesta – RankMath

 

Optimizacija hitrosti spletnega mesta ni modna muha. Zdaj je to nuja.

Te jezi počasno spletno mesto, ki frustrira tvoje obiskovalce in ovira uspeh na spletu?

Ne išči več in ne odhajaj od tu – V tem priročniku za optimizacijo hitrosti ti bom pomagala povečati učinkovitost spletnega mesta z enostavnimi nasveti in triki, ki bodo obiskovalce navdušili.

 

Ta čas velja za izjemno hitre čas – vse se odvija z veliko hitrostjo in enako velja tudi za obiskovalce spletnih mest: Ko oseba klikne na link tvojega spletnega mesta (lahko je to tudi trgovina) želijo, da se spletno mesto prikaže v najkrajšem možnem času. Te čudi?
Mene ne. Nihče nima časa več čakati, da se spletno mesto naloži in prikaže želen produkt ali informacijo.

 

Poglej, kaj te čaka v tem zapisu:

 

Z ustreznimi metodami in tehnikami lahko narediš na svojem spletnem mestu prave čudeže, ki navdušijo obiskovalce že s prvim klikom.

 

Razumevanje pomena hitrosti spletnega mesta

Preden začneva z načini, kako pospešiti spletno mesto je tukaj nekaj besed o pomenu hitrosti spletnega mesta, Hitrost spletnega mesta pomaga zagotoviti, da je uporabniška izkušnja odlična, zmanjša stopnjo obiska na eni strani, izboljša konverzije in tudi uvrstitev v iskalnikih.

 

Optimizacija hitrosti ni le modna muha tega časa – je bistveni element spletnega uspeha

 

Korekcija med hitrostjo spletne strani in uporabniško izkušnjo

Si lahko predstavljaš, da klikneš na povezavo  in čakaš, da se prikaže spletna stran? Zdi se ti, da čakanje traja celo večnost.

Ko gre za uporabniško izkušnjo, je zagotavljanje hitrosti nalaganja spletne strani prva stvar, na katero moraš pomisliti. Velja za nujni del strategije uspešnosti na spletu. In kot vse kaže, je hitrost spletnega mesta (ne samo ene strani) bistveni sestavni del uporabniške izkušnje.

Če je hitrost spletnega mesta postavljena na sam vrh prioritet, lahko brez dilema krojiš privlačno uporabniško izkušnjo, ki bo tvoje obiskovalce še naprej zanimala in privabljala. To pomeni, da se poveča organski promet, možnost konverzije in doseganje ciljev dobre optimizacije.

 

Učinki spletnih mest, ki se počasi nalagajo

Spletna mesta, ki se počasi nalagajo imajo močne zavore. Te  vplivajo na konverzijo. Počasno spletno mesto preprosto ni privlačno in “ne deluje”.

Predstavljaj si, da porabiš ogromno časa za izdelavo čudovitega spletnega mesta – ali denarja, ki ti ga nekdo naredi. Vanj nanizaš odlične izdelke ali storitve, ki so vrhunski in pripravljeni, da zadostijo potrebam kupcev.

Ampak, kaj se zgodi, če se to spletno mesto počasi nalaga? Potencialne stranke bodo zapustile spletno mesto še preden se bo to dobro naložilo. Zanimanje bo upadlo  – ljudje bodo iskali rešitve drugje.

Torej, dlje kot traja nalaganje spletnega mesta, večja je verjetnost, da bodo obiskovalci odšli. S pomočjo tehnik optimizacije hitrosti lahko zmanjšaš čas nalaganja spletnega mesta. Istočasno pa tudi zmanjšaš količino obiska le ene same spletne strani. Ker bo uporabniška izkušnja dobra, bodo obiskovalci prebrskali celoto spletno mesto.  Kar pa je z vidika prodaje odlično.

 

Vloga hitrosti spletne strani pri uvrstitvah

Ali veš, da hitrost nalaganja neposredno vpliva na uvrstitev v iskalnikih? Iskalnik Google (in drugi iskalniki) dajejo prednost hitrim spletnim mestom, saj podpirajo dobro uporabniško izkušnjo. Glede na priporočila Googla, naj bi se spletna stran naložila v pičlih 2-3 sekundah ali manj. (tukaj je razlaga – You and site performance).

Ko iskalniki preiščejo tvoje spletno mesto, opazujejo tudi, kako hitro se nalaga, Počasno nalaganje strani lahko da signal, da bo Google spletno mesto uvrstil nižje od pričakovanega. zato je optimizacija hitrosti spletnega mesta nujna.

John Mueller je pojasnil, da počasno nalaganje spletnega mesta povzroči nizko uvrstitev v SERP

 

 

Kako z učinkovitimi metodami pospešiti spletno mesto WordPress

Pripravljen za ekspres hitrost?

Optimizacija hitrosti je “Name of the Game” v tem delu, Pokazala bom, kako lahko to narediš brez posebnega truda. Poskrbela sem, da je vse postavljeno v pravi vrstni red. Predlagani so vtičniki, ki bodo sodelovali pri tem, iskanje pravega ponudnika gostovanja in še veliko več.

Naj ti odkrijem skrivnosti hitrosti WordPress-a

 

Gostovanje spletnega mesta

Izbira pravega ponudnika gostovanja je gotovo prva stvar, ki jo naredimo, preden se podamo v spletni posel. Ko gre za hitrost spletnega mesta, je ponudnik gostovanja pomemben. Je del uspeha – kot motor. Nihče si ne želi starega motorja v športnem avtomobilu. Zato poskrbi za pravi motor – gostovanje pri najboljšemu ponudniku.

Na trgu je ogromno ponudnikov spletnega gostovanja.  Pri izbiti ne pozabi na:

  • Zanesljivost in odgovornost
  • Odzivni čas strežnika – Hitrejši kot je odziv strežnika, hitreje se bo naložilo spletno mesto.
  • Zanesljivost strežnika – Spletno mesto naj bo na voljo 24ur/dan brez prekinitev.
  • Možnosti samodejnih posodobitev
  • Odzivnost podpore , ko se kaj zatakne – tudi zelo pomemben dejavnik pri izbiri ponudnika.

Pri naj trenutno najbolj priljubljen ponudnik: Neoserv. Lahko rečem, da zadosti vsemu zgoraj navedenemu. Kar me ne najbolj pritegne je tudi – hitra odzivnost

Dostop do trenutne hitrosti spletnega mesta

Preden se lotiš optimizacije hitrosti, si najprej oglej trenutno stanje.

Orodja, ki ti bodo pri tem pomagala:

  • Na voljo so različna orodja, ki jih lahko uporabiš. Najbolj priljubljeno (tudi meni) je Google PageSpeed insights. Vnesi URL svojega spletnega mesta in preveri hitrost.
  • Drugo orodje je GTmetrix za sledenje uspešnosti spletnega mesta.

Obe orodji ti bosta nanizale številne metrike (meritve). V primeru odstopanja se izpiše opozorilo in navodila, kakao popraviti,

 

Optimizacija hitrosti spletnega mesta - RankMath
Preglej hitrost spletnega mesta s pomočjo orodja PageSpeed Insights

 

 

Poenostavi teme in vtičnike WordPress

Poenostavitev tem in vtičnikov je zanimiva zadeva – skrivnost reševanja težav s hitrostjo spletnega mesta. Ko gre za teme spletnega mesta – uspešnost je ključna. Izbira lahke in dobro kodirane teme lahko bistveno spremeni hitrost spletnega mesta.

MyThemeShop ponuja različne teme, ki pomagajo pri optimizaciji hitrosti  z zagotavljanjem optimalne zmogljivosti in hitrega nalaganja.

Izberi najboljšo temo, ki je v skladu s tvojimi cilji optimizacije hitrosti.

 

Najboljše prakse za izbiro vtičnikov – vtičniki so mali pomočniki, ki spletnemu mestu dodajo dodatne funkcije. vendar tu velja zmernost: preveč vtičnikov lahko upočasni spletno mesto. Ne pozabi: Kakovost premaga količino.

Preden dodaš vtičnik, se vprašaj: Ali ga potrebujem? poišči tiste vtičnike, ki se redno posodabljajo in imajo dobre ocene uporabnikov.

 

RankMath, znan tudi kot “švicarski nož WordPress SEO” je brezplačen vtičnik. Presega samo optimizacijo. Prispeva k pospeševanju hitrosti spletnega mesta. Velja za eno najbolj priljubljenih in dragocenih SEO orodij.

Izkoristi  torej moč RankMath, da povečaš hitrost nalaganja spletnega mesta in ga tako popelji v sam vrh lestvice iskalnikov.

 

Optimiziraj slike

 

Zdaj je čas, da pogledaš slike. Slike občutno vplivajo na hitrost nalaganja. Večje kot so njihove datoteke, počasnejše bo nalaganje spletne strani.

Res je, da imajo sliko tudi pomembno vlogo pri privabljanju obiskovalcev. Bolj so spletne strani pisane, več obiskov bodo deležne. Vendar lahko tu nastane problem.  Prevelike datoteke slik močno zaustavljajo nalaganje spletne strani. Zato zmanjšaj velikosti datotek. O tem sem pisala v tem prispevku: Optimizacija slik v WordPressu. 

Naslednja stvar je leno nalaganje spletne strani, je tehnika, ki pomaga izboljšati hitrost. Predstavljaj si, da imaš objavo z 12 slikami visoke ločljivosti. Brez lenega nalaganja se bodo vse slike naložile hkrati, Spletna stran  bo zato počasna. Če imaš omogočeno leno nalaganje, se bodo slike nalagale postopoma – od prve do zadnje.

 

Redno posodabljaj WordPress

Redno posodabljanje spletne strani dejansko prispeva ja optimizaciji hitrosti.

Poglej si možnosti:

Posodabljanje tem in vtičnikov

Teme in vtičniki pogosto prejemajo posodobitve, ki odpravljajo težave z zmogljivostjo in uvajajo novosti v optimizaciji. Redno uporabljaj posodobitve, ki se pokažejo v nadzorni plošči spletnega mesta.

Primer: vtičnik za oblikovanje obrazcev  za kontakt, je razvijalec posodobil. Izboljšal je kodo in zmanjšal njen vliv na hitrost nalaganja. Če posodobiš vtičnik, bo tvoj obrazec za kontakt pripomogel k hitrejšemu nalaganju spletnega mesta.

Optimizacija vsebine

Posodabljanje vsebine zajema: posodobitve slik – o njih je bilo govora že zgoraj

Optimizacija baze podatkov – sčasoma se lahko baza podatkov napolni z nepotrebnimi vsebinami. to so lahko osnutki, verzije  ali neželeni komentarji. Redno optimiziranje baze podatkov je kot pometanje nepotrebnega. Spletno mesto zadiha in s tem pridobi na hitrosti

Optimizacija Hhitrosti spletnega mesta
Optimizacija hitrosti spletnega mesta – RankMath priporoča: Uporabljaj najnovejšo različico PHP

 

In za konec:

Optimizacija hitrosti spletnega mesta je široka tema. na tem mestu sem izbrala le nekaj pomembnih korakov. So preprosti in zelo učinkoviti.

Vsak korak je namenjen zagotavljanju dobre uporabniške izkušnje in učinkovitosti spletnega mesta. Pomisli na spletno stran, ki se v hipu naloži in ponudi želene informacije. Obiskovalci bodo navdušeni, postale bodo redni obiskovalci in nenazadnje tudi redne stranke.

To pa je namen optimizacije.

Nikar ne pozabi na možnost, ki jo imam – SEO optimizacija, ki jo ponujam na tej strani.

Ponudba.

Preberi in se prijavi. 

Trenutno je cena nižja – 250€ celoten paket in bo trajala še kratek čas.