postani gospodar svojih misli 1 e1641930854554
Blog

Izbiraj svoje misli

 

 

Izbiraj svoje misli. pazi na misli in postani njihov gospodar.

 

“Vesolje je sprememba; naše življenje je takšno, kot ga naredijo naše misli.”

Marko Avrelij

 

Če želiš izboljšati svoje življenje, je najbolje, da spremeniš svoje misli.  Izboljšaj jih, naredi jih drugačne – da podprejo tvoje življenje.

Tvoje misli ustvarjajo tvojo resničnost – in če z njo nisi zadovoljen , pomisli na krivce (misli) in jih popravi. Imej jih pod nadzorom. Ko pa imaš svoje misli končno pod nadzorom, imaš nadzor nad svojim življenjem. Nenazadnje, bodo misli nadzorovale tebe.

 

“Danes si, kamor so te pripeljale misli; jutri boš tam,

kamor te bodo vodile misli.”

James Allen

 

Zato vsake toliko časa opazuj svoje misli. Citat romarja miru:  »Če bi  spoznali, kako močne so vaše misli, nikoli ne bi mislili negativno misel.” pove vse:

 

Torej: ne nasedajte negativnim mislim. Zamenjajte jih z pozitivnimi misli, kot je “vse bo v redu”  – vsakič ko se pojavijo.

Razmišljaj pozitivno;  To je  izjava ki mene osebno malo razjezi – kajti kako pozitivno, ko vidim vse negativno?

 

Pa vendar velja naslednje dejstvo:

Vse je minljivo. Tudi negativne misli minejo. Ko mi te želijo kreirati dopoldan, popoldan ali kar cel dan, vem da kamor dajem fokus, tam se dogaja. Ko dam fokus na tisto nekaj pozitivnega, se bo to razraslo in raslo.

Zato – misliti pozitivno – je zame dejavnost iskanja  pozitivnega v sivini negativnega. In povem ti, vedno najdem.

 

In če greva še korak naprej:

vsaka negativna izkušnja, zgodba ali le misel je vedno priložnost za napredovanje. V pozitivnem smislu, seveda. Ko me preplavi misel »ne bo mi uspelo« me ta ne pokoplje več. Da mi priložnost, da razmislim, kaj je tisto, ki daje kanček dvoma v moj uspeh. In razčistim, popravim spremenim ali obrnem način.

In temu se reče rast.

 

 

Se sliši dobro? Prepričana sem, da ja.

Pozitivno razmišljanje je gledati in videti realnost takšno ko je, jo sprejeti in narediti boljšo kot je.

Ne dovoli, da misli nadvladajo tebe. Namesto tega, bodi ti njihov gospodar. Nadzoruj njihovo kakovost. Nauči svoj um, da se bo osredotočil samo na pozitivno, ustvarjalno in navdušujoče misli.

Če boš nekaj časa tako treniral svoj um, se bodo stvari v življenju kaj kmalu spremenile v pravo smer  – smer, ki jo ti želiš.

Misli namreč ustvarjajo čustva, ki narekujejo vedenja. Preko vedenj ustvarjaš dejanja in ta dejanja imajo posledice v tvojem vsakdanjem življenju.

Misel – vedenje – dejanje

Naše misli so posledica prepričanj o življenju. A vredno se je vprašati: Ali so ta prepričanja le moje prepričanja ali so dejstva – čista univerzalna resnica?

Verjetno ti bo takoj jasno, da so le prepričanja, ki jih imaš ti in so daleč od resnice. To vprašanje si je smiselno postaviti večkrat. Je podlaga za spreminjanje napačnih prepričanj.

 

Sedaj pa k ideji (ali akciji):

Poskusi preživeti dan ali dva brez negativnih misli. Blokiraj vse – od prvega trenutka in jih nadomesti z novimi, pozitivnimi, prijetnimi. Naj bodo polne ljubezni, prijaznosti, miru in sočutja. Tudi če ti bo na začetki težko, ne skrbi. Vaja dela mojstra. In ta vaja dela gospodarja misli. Vedno lažje ti bo šlo.

Vedi, ko se obdaš s pozitivno vibracijo, se pri pred oči pojavljajo samo prijetne stvari. In dobro vem, da je to res – dejstvo in ne le moje prepričanje.

Nadaljuj tako in čas pozitive podaljšaj na 5 dni ali več.

Čez čas pa si le iskreno odgovori: kaj se je spremenilo?

 

Prijetno “pometanje” z negativnimi mislimi in treniranje uma.