Microsoft Outlookov AI - 365 Copilot
News

Microsoft Outlookov AI – 365 Copilot

Microsoft Outlook bo kmalu napisal e-pošto namesto tebe.

Tako kot se Google lahko pohvali z svojim klepetavim robotom (Brad), se tudi Microsoft trudi nadgraditi uporabniško izkušnjo.

 

Microsoft Outlookov AI

Umetna inteligenca ali na kratko AI

Orodje Microsoftov AI  365 Copilot – vsakdanji spremljevalec AI (kot ga imenuje podjetje),  bo uporabnikom pomagal pri pisanju e-mailov. Namen tega je, da oblikuje stavke, ki so jedrnati in pravilno oblikovani.

 

Microsoft Outlookov AI - 365 Copilot
Microsoft Outlook je del zbirke Office Suite, ki se lahko uporablja kot samostojna aplikacija. Pomaga vam pri dostopu do e-pošte Microsoft Exchange Server. Poleg tega ponuja funkcije stikov, koledarja in upravljanja opravil.

Microsoft Outlookovi naročniki

 

Uporabniki z naročnino na Microsoft 365 Personal ali Family bodo prejeli dodatno (naprednejšo) pomoč z umetno inteligenco preko Microsoft Editorja.
Posodobitev bo vključevala popravke za jedrnatost, jasnost, jezik in še več.

 

 

Podjetje je sporočilo, da bo orodje na voljo s prvim Novembrom. Večmesečno testiranje je že potekalo s strankami, vključno z Visa, General Morors, KPMG in Lumen Technologies.

Poleg pisanja e-mailov, bodo uporabniki lahko povezali

  • sestanke in ustvarjali predlagane elemente naslednjih dejanj,
  • zahtevali ustvarjanje določenega grafikona v Excelu in
  • pretvorili Wordov dokument v PowerPoint predstavitev v nekaj sekundah.

 

 

Microsoft Outlookov AI - 365 Copilot
Številne organizacije integrirajo Outlook s platformo Microsoft Sharepoint za skupno rabo ključnih podatkov o datotekah. Poleg tega shrani lokalno kopijo informacij v vašem sistemu, ko konfigurirate e-poštni račun z Outlookom.

 

 

Stranke bodo lahko uporabile tudi Microsoft 365 Chat (prej imenovan Business Chat), ki bo prevzel vlogo nekakšne tajnice na sestanku.

Skratka: Microsoft postaja tako tekmec tudi velikemu Googlu, ki na podoben način uvaja svojega klepetavega robota Barda. Tudi ta počasi nadgrajuje funkcije, kot so pisanje e-mailov, ustvarjanje preglednic in dokumentov.