0103
Blog

Meditacija, osredotočenost in motivacija.

 

Vedno ostanite na pravi poti

Če se gremo najprej hitre vaje: pomislite na znano osebo. Osebo, ki jo občudujete.  Kdo vam pride na misel?

Ne glede na to, ali ste pomislili na slavnega igralca umetnika, športnika  – vsi imajo nekaj posebnega, zanimivega, ki je dalo pečat svetu. Med drugim sta tu močna osredotočenost in motivacija.

 

Zgodovina je polna ljudi, ki so se  ob neuspehu ali odvračanju pozornosti, morda kritiki ostalih, vedno držal i svoje jasno začrtane poti. Uresničevali so svoje sanje, ne glede na ovire na katere so naleteli.

 

 

Uporabili so zbranost in motivacijo

Torej, kako lahko nekateri ostanejo zbrani in motivirani ne glede na vse, medtem ko drugi ne morejo ostati fokusirani na nalogo več kot 10 minut?

Tu gre za velik boj vseh ustvarjalcev, podjetnikov, športnikov in umetnikov.

Glavno vlogo igra odpor, ki na vsak način želi ohraniti obstoječe stanje. Če svojega dela ne opravimo, je misija končana. Pojavi se zavlačevanje, strah in tesnoba, prebujenje odpora na vseh področjih. Vsak ustvarjalec in izvajalec  se bori s tem odporom. Da bi lahko vsak dan opravljali svoje delo, usmerjali svoje sanje in rasli, se moramo soočati in  soočiti z odporom.

 

 

Meditacija je tista, ki ubije odpor in obnovi fokus.

Za odpravo odpora potrebujemo vojsko visoko motiviranih vojščakov na prvih bojnih linijah. Če želite zmagati in imeti jasno osredotočenost in zagon bo meditacija prva izbira – tista ko bo napajala vojščake v prvih bojnih linijah.

Ko imajo naši možgani opravka z obhodnimi  (mimoidočimi) dražljaji, talamus (ki je vhod v zavest) zagotovi, da se samo pomembne stvari lahko prenesejo  na globlji nivo – višje misleča področja možganske skorje. Meditacija reši naš prehod do zavesti pred povezovanjem z zunanjimi dražljaji, ki so moteči in spodrivajo fokus. Daje počitek in okrevanje Sproščenost pomeni tudi popolno funkcionalnost in gaje globino razmišljanja. Tako se bistveno lažje sprejemajo jasne in čiste odločitve, učinkoviteje se rešujejo naloge in problemi Delo se opravi veliko hitreje in natančnejše. Možgani so ostro osredotočeni.

Tako se tudi odpor, ki je dostikrat posledica neuspeha razblini.

 

 

 

Meditacija nas napolni s samo-motivacijo

To je super, dobesedno trenira moje možgane, da so ostro usmerjen v en sam cilj. Kaj pa motivacija, ki je prav enako pomembna kot fokus? Kako meditacija rešuje ta problem?

Čeprav se lahko osredotočite na svoje cilje, vaš notranji ogenj potrebuje nekaj, da ga prižge. Meditacija krepi moč volje, samokontrolo in »motivacijski« del možganov (dorsoventralno periferno skorjo). Torej, meditacija zajema tako fokus kot tudi motivacijo.

Globoko v sebi  imamo vsi nekaj čudovitega, kar lahko prenesemo v svet. Imamo mojstrstvo na enem, ali več področjih, ki jih lahko date človeštvu.

Vse to pa z lahkoto uresničite s pomočjo meditacije.

povezava do Meditacijske sobe, kjer se nahajajo meditacije, vizualizacije in hipno-meditacije

meditacije.