lubenica na zaru
Blog

Lubenica na žaru

 

 

Lubenica na žaru? Res je. Dobro si prebrala. Da ne bo lubenica postrežena pa običajen način, naj bo tokrat malo drugače.

Zakaj pa ne. Sezona lubenic je na višku. Pa še zelo zdrave so.

 

 

Prav je, da poleg opisa čudovitih lastnosti lubenice (preberi tu), dodam še kakšen recept. Kaj praviš?

 

 

Tokrat naj bo ta – Lubenica na žaru.

Ko sem preč slišala zanj, sem se malo začudila: »Lubenica in žar? Nemogoče.«

Pa je mogoče.

Lubenica ki je pripravljena na ta način bo slajša, zelo hrustljava in še boljšega okusa.  Naj bo to poletje v znamenju lubenice na žaru.

To je lahko krasna popestritev poletnega jedilnika. Potrebuješ le olivno olje, med in limeto. Med bo karameliziral. Lubenica bo postala hrustljava. Limeta bo poudarila okus, meta pa je kot okras om pomočnica pri razvoju fantastične arome. Sol? Poskusi – ni slab dodatek.

 

 

Te zanima recept?

Priprava je preprosta in hitra.

 

Lubenica na žaru

  • sok in lupinica 1 limete
  • 1/4 skodelice medu
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 majhna lubenica narezana na krhlje
  • list sveže mete (za dekoracijo in okus)
  1. Ponev segrej.

  2. V srednje veliki skledi zamešaj limetin sok, med in olivno olje.

  3. Z zmesjo namaži krhlje lubenice in jih položi v ponev. Peči, dokler krhelj lubenice ne rahlo zarumeni in postane rahlo mehak. To traja približno 2 minuti

  4. Krhelj obrni na drugo stran in peči še minuto .

  5. Postrezi z meto. Lahko dodaš še ščepec morske soli.

Na enak način lahko pripraviš tudi breskve ali ananas. 

Še pa so ti ljubše jagode, jih predhodno natakni na nabodala.

limeta, lubenica, olivno olje, žar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja