Dobro jutro s super triki
Blog

Jutranji ubijalci dneva

Kaj so jutranji rušilci dneva? Mike Murdoch zapiše: “Skrivnost tvoje prihodnosti je skrita v tvoji jutranji rutini.”

 

No, ja, lahko bi pokimala, ali pa se samo nasmehnila in šla dalje … namreč: Kako izgleda tvoje jutro, tako izgleda tudi dan. To bo džali, kajne?

Jutranje vstajanje je za nekatere lahko kar težavno. In če si ti med njimi, sva tu že dve. Ni pa nujno, da imava slab dan, kajti vse je odvisno od narave človeka,

Kot vemo vsi, so nekateri zelo jutranji, drugi pa malo manj jutranji. Slednji dokaj z užitkom nategnejo/nategnemo vikend spanje. A ko se nasmehne ponedeljek, je že spet isti problem.

 

Ampak, to ni zapis o primerjanju, kdo je bolj OK in kdo ne.

 

Jutranji triki

Rada bi ti prišepnila nekaj zanimivih trikov, da ti bodo jutra bolj prijazna.

Vrabci čivkajo, kako so pomembne navade, ki so dobre navade. Nekatere se da hitro osvojiti, druge potrebujejo ščepec truda. Morda celo odrekanja, a to je že malo boleče, kaj ne?

Vendar: Znanost je prvih 60 minut dneva poimenovala čas za graditev temeljev dneva.

Kaj ti praviš? Jaz se strinjam. Dobre in kakovostne navade pomenijo dobro in kakovostno življenje. Torej, poglej, katere tvoje navade spadajo med TOP 10 navade za kakovost mojega življenja.

In prepričana sem, da si jih naštela kar nekaj. Vem pa a tudi, da se jih lepo držiš, ker veš kako dobro ti služijo.

Greva naprej? Imam še nekaj adutov v žepu, da jih lahko vneseš v svoji rutino. Brez posebnega odrekanja in jutranjih godrnjanj.

 

 

Prva jutranja zadeva je:

dremež
Odvadi se pritiskati na gumb »DREMEŽ«.

Odvadi se pritiskati na gumb »DREMEŽ«. Sama ne vem, zakaj so to funkcijo sploh vnesli v vse pametne ure in telefone. Čisto razvajanje in potuha. Tubi če bi rada vstala točno ob prvem zvoku budilke, si moji napol budni možgani izberejo dremež. Imajo pač izbiro, In ko lahko izbiramo, kaj izberemo? Lagodje, seveda.

Torej – pozabi na dremež in vstani.

 

Drugo: pozabi na listanje po družbenih omrežjih.

Druga zadeva – pusti listanje po družbenih omrežjih, ker to je smrt za dobro voljo. Zakaj? Ker boš naletela na neslano šalo na tvoj komentar, vsula se bo jeza tretje osebe ob tvojo sliko ali pa bo tvoj zapis ostal brez všečka in komentarja, čeprav si se res potrudil.

Še naštevam? Pusti družbena omrežja tam, kjer so in raje pokukaj skozi okno . vreme, preberi prijazno misel ali kaj podobnega.

 

Tretje: Imaš plan – “odložilci” nimajo vstopa!

Naslednje – če si si včeraj pripravila načrt današnjega dne, se tega tudi drži. Vedi, da se bodo prikradli znani »odložilci na drugič«, a ne dovoli jim, da se te dotaknejo. Imaš jasen namen, dober načrt in to je to.

 

Četrto: Razpoloženje?

Na vrsti je tvoje razpoloženje. Si lahko predstavljaš, kako lepo je biti 16 ur dobre volje? To je okvirno čas tvoje

Pozabi na listanje po družbenih omrežjih
Nikoli ne veš, kaj te čaka pod objavo

budnosti. Ali pa vprašam drugače: kako se ti zdi 16ur turobnosti, slabe volje, godrnjanja in … Izbereš sama.

Pravo jutro, ki je temelj celega dne naj bo optimistično, zadovoljno in pozitivno. Tako ti bo uspelo premagati marsikatero prepreko. Poskusi in ugotovi, če imam prav.

 

 

In za konec – jutro ni čas za pritoževanje. Pa naj bo glede sebe sli glede drugih. Pritoževanje je vedno neke vrste zrcaljenje. Kar me moti pri drugih, v bistvu obstaja v meni.

Torej, zakaj bi se pritoževala?

 

In za konec:

nekaj sem naštela in upam da ti bo služilo.

Pozabila pa sem zadnje – najbolj pomembno in za nas ne jutranje ptice, bistveno:

Pospravi posteljo. Počakala te bo lepo pospravljena.