Kritični faktor - vratar podzavesti
Blog

Kritični faktor – vratar podzavesti

 

 

 

Kritični faktor je ena od komponent uma. Pogosto ni omenjen, a je zelo pomemben. Ravno zaradi delovanja kritičnega faktorja se pogosto dogaja, da se nove navade ne zgodijo. Tudi nova prepričanja ne bodo delovala, ljub izjemni navdušenosti nad njimi.

 

 

Kritični faktor

Nahaja se med zavestnim ter podzavestnim umom, deluje kot stražar in ščiti naša prepričanja, ki jih imamo v podzavesti. Podzavest je obširna zbirka vsega – naši spomini, prepričanja, znanja, spretnosti, sposobnosti, vrline, vrednote, navade , … Zato  potrebuje čuvaja.

 

Kritični faktor - vratar podzavesti
Kritični faktor ali bolj po domače povedano – vratar, varnostnik, čuvaj, skrbi da se v podzavest ne prikrade neprava informaciji, ki ni v skladu z že obstoječimi.

 

 

 

Zakaj je kritični faktor pomemben?

 

Kritični faktor (znan tudi kot kritična sposobnost, kritični filter ali funkcija), je pomemben. Je mehanizem, ki primerja, vzame informacije, ki jih zavestno prejmeš in te nove informacije primerja s prepričanji, ki so shranjene v podzavesti.

 

Vse informacije morajo skozi filter, ki ugotovi, ali so skladne z našimi prepričani, ki jih imamo v podzavesti,

Če se informacije ujemajo s prepričanji, jih filter (kritični faktor) spusti  naravnost v podzavest. Tako okrepijo že obstoječa prepričanja.

 

Če pa niso v skladu z našimi prepričanji, jih filter enostavno odbije. Take informacije gredo v “bazo” nepomembnih informacij, ki na naše življenje ne delovalo.

 

 

Kritični faktor - vratar podzavesti
Kritični faktor je filter. Liči novosti od starega in poskrbi, da so vse novosti skladne s starim. Zato Afirmacije ne delujejo.

 

 

Primer kritičnega faktorja:

 

Primer kritičnega faktorja bi bilo lahko tvoje globoko prepričanje o denarju. Morda si odraščal/a ob sporočilih, da ga je težko zaslužiti, da ne raste na drevesih, ali pa nisi dovolj dober/ra, da bi ga lahko v obilju zaslužil/a.

Morda se ne zavedaš, da so to tvoja prepričanja, a se pretvarjaš, da težko shajaš skozi mesec, živiš od plače do plače in se ti zdi, da nimaš nikoli dovolj denarja, čeprav trdo delaš in dobro upravljaš s svojim denarjem.

To bi lahko pomenilo, da imaš morda v podzavesti programe, ki te držijo v omenjenem stanju.  Ne moreš ne videti niti ne spremeniti načinov razmišljanja o denarju ali upravljati z njim na drug način, ker to ni v skladu s tvojimi prepričanji.

 

Za učinkovito delo potrebuješ podporo podzavesti.

 

Torej; če imaš neprave ali pomanjkljive  programe o denarju, bodo ti programi, ki trenutno obstajajo v podzavesti delovali še naprej.

Zavestno boš res morda poskusil/a spremeniti odnos do denarja. A vedi: brez pomoči podzavesti in njenega pravega programa glede denarja, ne bo šlo. V najboljšem primeru, bo to zelo težavno in dolgotrajno.

 

 

Kritični faktor ohranja obstoječa prepričanja

Tvoj kritični faktor si bo vedno želel ohraniti obstoječa prepričanja. Odbil bo vse ker ni v skladu z njimi.

Mimogrede, prepričanja o denarju se oblikujejo že zelo zgodaj – od 0 do 8 let starosti

 

Mamice, očetje:

poskrbite da bodo vaši otroci deležni pravih prepričanj o denarju.

 

Torej v našem programu o pomanjkanju denarja, ki je trdno zasidran v podzavesti, če naletiš na govorca, knjigo ali predavanje, kjer je omenjeno, da je denarja za vseh dovolj in da lahko do njega pride vsak – z lahkoto. Bo taka informacije naletela na zid in gluha ušesa. Informacijski telesni stražar podzavesti (kritični faktor, bo te izjave ocenil in jih primerjal z že obstoječini prepričanji. Niti delčka teh informacij ne bo priznal niti sprejel. Vse bo pospravil v “zabojnik” neuporabnih in nepomembnih informacij.

 

Izjava: “Denar pride zlahka”  – kritični faktor to izjavo primerja z “Do denarja je težko priti. Treba je trdo delati”.

Kot vidiš, si izjavi zelo nasprotujeta. Ni pomembno, katera je boljša, kritični faktor izbere staro in znano : “Do denarja je težko priti.”

 

 

Kritični faktor je tisto, zaradi česar je sprememba teko težka.

 

Ko se zavestno odločiš, da želiš  spremeniti svoja prepričanja (o denarju ali glede hujšanja, jesti zdravo, tvegati ali podobno) se moraš spoprijeti z vratarjem podzavesti. Ta vzame novo idejo in jo pospremi v podzavest. Tu pa nastopi težava.

Lahko si še tako navdušen/a nad novimi idejami in gradnjo novih prepričanj, ne gre in ne gre. Nova prepričanja enostavno ne podpirajo starih prepričanj. Zato veliko novitet, ki jih mnogi vnesejo v svoje življenje trajajo le malo časa,. Kmalu se vrnejo nazaj na svoja stara pota.

 

 

A ne skrbi – imam rešitev:

 

Hipnoza

 

Kritični faktor v hipnozi

Hipnoza je način, s katerim podkupimo kritični faktor. Metaforično povedano – v žep mu damo jekaj podkupnine. In odpre nam vrata.

S pomočjo hipnoze zapustimo zavestni um in se spustimo v podzavest.

Tako imamo dostop so vseh obstoječih programov, prepričanj, navad in vedenj. Ti pa res lahko naredimo velike spremembe. Ključno s spremembo prepričanja o denarji. Stare programe, ki nam ne služijo več, razgradimo in na njihovo mesto vstavimo nove. Vsadimo nova prepričanja, vedenja in navade. Vse to nato nemoteno deluje in kritični faktor (vratar  podzavesti ) jih čuva.

 

 

 

 

 

 

In za konec:

Ni težko podkupiti vratarja.

Niti ni težko vsaditi nova prepričanja , vedenja in navade.

Je pa res, da preden se lotim tega, želim vedeti vse.

Želim poznati prepričanja, za katere veš, da ti ne služijo več.

Zakaj je tako in … končno: kako se vidiš potem?

 “novi preobleki” z novimi prepričanji, navadami in vedenje.

 

Si upaš spremeniti prepričanja, ki ti ne služijo več?

Prijavi se tu:

 

Please enter your email, so we can follow up with you.