Klepetalni roboti
SEO-namig

Klepetalni robot

Klepetalni robot – kaj je to?

Klepetalni robot z umetno inteligenco je program znotraj spletnega mesta ali aplikacije. Uporablja se za   strojno učenje (ML) in obdelavo naravnega jezika (NLP) za interpretacijo vnosov in razumevanje namena v ozadju zahteve. Izurjen je za prepoznavanje vzorcev in razumevanje naravnega jezika. To pa mu omogoča obvladovanje kompleksnih poizvedb in ustvarjanje natančnejših rezultatov. Poleg tega se klepetalni robot z umetno inteligenco lahko uči iz prejšnjih pogovorov in postopoma izboljša svoje odzive.

 

Vzpon generativnih AI  in jezikovnih modelov, kot sta GPT in LaMDA je naredil prostor za pogovorne AI chatbote z naprednimi zmogljivostmi. Te lahko posnemajo slog človeškega pogovora, iščejo informacije na spletu in ustvarjajo edinstveno vsebino. Najpomembnejša stvar, ki jo morate vedeti o klepetalnem robotu z umetno inteligenco je, da združuje ML in NLU (natural-language-understeanding), da razume, kaj ljudje potrebujejo. S tem prinaša najboljše rešitve. Nekateri klepetalni roboti z umetno inteligenco so boljši za osebno uporabo, na primer za izvajanje raziskav, drugi pa so najboljši za poslovno uporabo, na primer za prikaz klepetalnega bota na vašem spletnem mestu.

 

 

Pogovorni AI vs. klepetalni roboti

Pogovorni AI in chatboti so povezani, vendar niso povsem enaki. Pogovorni AI je širši izraz, ki zajema chatbote, virtualne pomočnike (asistente) in druge aplikacije, ustvarjene z AI. Nanaša se na napredno tehnologijo, ki računalniškim programom omogoča razumevanje, interpretacijo in odziv na vnose naravnega jezika. Čeprav so klepetalni roboti z umetno inteligenco aplikacija pogovornega umetne inteligence, niso vsi klepetalni roboti programirani s pogovorno umetno inteligenco.

Klepetalni roboti, ki temeljijo na pravilih, na primer uporabljajo preprosta pravila. So bolj omejeni in se držijo danih pravil. Zato so bolj omejeni v svojih zmožnostih, ker se zanašajo na ključne besede in posebne besedne zveze, da sprožijo pripravljene odgovore.

 

Klepetalni robot
Ne glede na to, ali gre za Facebook Messenger, njihovo spletno stran ali celo besedilna sporočila, vse več blagovnih znamk uporablja klepetalne robote za storitve svojim strankam, trženje svojih blagovnih znamk in celo prodajo svojih izdelkov.

 

 

Primeri uporabe za AI Chatbote

Klepetalni roboti z umetno inteligenco se uporabljajo v številnih aplikacijah v številnih panogah.

 • Pomagajo podjetjem pri racionalizaciji poslovanja in povečanju produktivnosti,
 • Zagotavljajo boljše uporabniške izkušnje in
 • Izboljšajo storitve za stranke.

 

 

 

Pomoč strankam

 • Svojim strankam zagotovite podporo 24/7
 • Naslov pogostih vprašanj
 • Rešite preproste težave prek vmesnika za klepet

Prodaja in trženje

 • Odgovorite na začetna vprašanja o izdelkih in storitvah
 • Zagotovite priporočila
 • Pomagajte strankam pri nakupnih odločitvah

Pisanje in urejanje

 • Ustvarite ideje za vsebino
 • Ustvarite osnutke članka
 • Osnutki e-poštnih sporočil, besedilo za družbena omrežja in odstavki

Zaposlovanje in HR

 • Sodelujte s potencialnimi kandidati za zaposlitev
 • Odgovorite na osnovna vprašanja o odprtih položajih
 • Načrtujte razgovore in sestanke

 

 

Prednosti AI Chatbotov

Klepetalni robot AI na spletnem mestu tvojega podjetja lahko prinese številne prednosti, ne glede na to, v kateri panogi delate. Tukaj je nekaj ključnih prednosti:

Izboljšana uporabniška izkušnja AI Chatboti zagotavljajo takojšnje odzive, prilagojena priporočila in hiter dostop do informacij. Poleg tega so na voljo 24 ur na dan, kar tvojemu spletnemu mestu omogoča zagotavljanje podpore in sodelovanje s strankami kadar koli, ne glede na razpoložljivost osebja.

 

Učinkovitost Ko tvoje podjetje raste, lahko obravnavanje poizvedb in zahtev strank postane bolj zahtevno. Klepetalni roboti z umetno inteligenco lahko upravljajo več pogovorov hkrati. To pa zmanjša potrebo po ročnem posredovanju. To zagotavlja hitrejše odzivne čase in izboljša splošno učinkovitost. Poleg tega lahko obravnavajo veliko količino zahtev in se brez težav prilagajajo rasti vašega podjetja, ne da bi pri tem ogrozili kakovost podpore strankam.

 

Zbiranje in analiza podatkov Klepetalni roboti z umetno inteligenco lahko zbirajo dragocene podatke o strankah, kot so nastavitve, bolečine in pogosto zastavljena vprašanja. Te podatke je mogoče uporabiti za izboljšanje tržnih strategij, izboljšanje izdelkov ali storitev in sprejemanje premišljenih poslovnih odločitev.

 

Ustvarjanje možnih strank in podpora Klepetalni roboti z umetno inteligenco lahko kvalificirajo potencialne stranke, zagotovijo prilagojene izkušnje in strankam pomagajo skozi vse faze njihove poti do kupca. To pomaga spodbujati bolj smiselne interakcije in poveča stopnje konverzije.

 

 

In za konec:

 

Klepetalni robot z ali brez AI? Oba sta vedno bolj dobrodošla pomočnika. Sledi temu zapisu, kajti sledijo pregledi posameznih Robotkov

Samo namig:

ChatGPT

Bing Chat

Bard

Jasper Chat

Perplexity

Kommunicate, … in še in še. Spremljaj me.