Blog

Izziv – enajsti del

V desetem delu sem vas spraševala o najslabšem in najboljšem scenariju, ki bi se lahko zgodil, če bi se lotili tistega, kar vas napaja z veseljem in radostjo? Z vašim najljubšim hobijem.

Pa poglejmo, kaj ste do sedaj že naredili v tej smeri

 

Kaj ste naredili, da ste temu cilju za korak bližje?

Ali ste si rezervirali nekaj časa ali celo dan v tednu, ko počnete ravno to?  Poznam ljudi, ki so si za svoj hobi (strast) vzeli dan v vikendu. Tudi čas dopusta se je spremenil v »čas samo zame in moj hobi« Kar nekaj takih »dopustnikov« je ravno v tem obdobju naredilo velik korak – začeli so resno razmišljati o tistem kar jih veseli in počasi opuščati staro, dolgočasno dnevno – delovno rutino. Stopili so na pot svojega poslanstva. Ne pozabite: to kar me veseli, me napoji z radostjo, ko čas mine kot bi mignil, … to je del mojega poslanstva.

 

 

In še nekaj vas vprašam:

Predstavljajte si, da se vsako jutro

zbudite spočiti, zadovoljni, izpolnjeni. Poni načrtov. Kako bi ti vplivalo na vaše fizično, čustveno, mentalno zdravje? Koliko samozavesti, samospoštovanja, samozaupanja in lastne vrednosti bi imeli takrat v primerjavi s tem kar imate sedaj?  V mislih se samo prestavite v ta dan, vstanete in … čaka vas čudovit opravek, naloga, ki vas izjemno veseli.  Delo, ki teče gladko, brez napora in tudi če se zatakne, si najdete pomoč brez nejevolje. Ne odnehate.  Čas mineva in ob vsem tem si žvižgate veselo melodijo.

 

 

Zdaj pa stopite nazaj.

Stopite v ta čas v katere ste zdaj,

ko vsako jutro vstanete utrujeni, slabe volje. A vseeno hitite na delovno mesto, saj dobro veste, da se zamuda »kaznuje« na tak ali drugačen način.  Na delovnem mestu čas teče počasi. Nestrpno čakate, da se vrnete domov, in … kaj pa doma? Od utrujenosti … mislim, da mi ni potrebno pisati veliko, saj sami najbolje veste kako to poteka. In če ste trenutno v mislih v tem dnevu, ne pozabite dodati začimbic, kot so jeza, nejevolja, žalost, zaskrbljenost, skrbi, strahovi.