IP protection
News

IP zaščita zasebnosti na Chrome

Google bo začel testirati funkcijo IP zaščite zasebnosti na Google Chrome

Pomembni poudarki:

Google napoveduje IP Protection in funkcijo za markiranje naslovi IP uporabnikov
Faza 0 se bo osredotočila na domene v lasti Googla in bo za začetek na voljo le v ZDA
Funkcija zaščite je namenjena preprečevanju sledenja med spletnimi stranmi, kjer je pomemben element zasebnost


Da bi se lahko spopadli z pomisleki glede zasebnosti, bo Google preizkusil novo funkcijo PI zaščite (IP Protection) med postopkom uvajanja za uporabnike Chroma za zaščito njihove identitete,

 

Kaj je zaščita IP

Zaščita IP predlaga markiranje prvotnih naslovov IP uporabnikov z usmeritvijo njegovega spletnega prometa preko proxyjev za zasebnost. Cilj je omejiti sledenje med spletnimi stranmi in zaščito identitete posameznikov na spletu.


Zakaj morajo uporabniki zaščititi IP

Pojem zaščite IP je odgovor na vse večjo zaskrbljenost glede tehnik prikritega sledenja. ta lahko vpliva na uporabo IP naslovov za identifikacijo uporabnikov brez njegovega soglasja.
Funkcija je del Googlove širitve prizadevanj za vzpostavitev celovitega ekosistema zasebnosti, ki obravnava potrebe uporabnikov. Hkrati pa ohranja funkcionalnost in varnost spleta.


Kako deluje IP zaščita?

Uporabniki, ki želijo izkoristiti funkcijo, se bodo morali najprej prijaviti, Ko je zaščita IP omogočena, bo ciljala na določene domene za sledenje vedenju uporabnikov.
Kot poroča Blerping Compputer, bo testiranje IP Protection Faza 0 vključevalo samo domene v lasti Googla in naslove IP v ZDA.

 

Seznam vključuje pomembne storitve, kot sta Gmail in Google Voice ter starejše domene, kot sta pluss.goole.com in orkut.com

Google bo v fazi 0 uvedem en sam strežnik proxy v lasti podjetja, odgovoren za začetno usmerjanje.

Poskusna uvedba bo potekala postopoma. Tako bo omogočeno sprotno prilagajanje, Google je previden glede vpliva zaščite IP in načrtuje razvoj funkcije na podlagi povratnih informacij uporabnikov.


Kdaj bo na voljo IP zaščita v brskalniki Google Chrom

Glede na časovnico, ki jo sestavlja The Privacy Sandbox je zaščita IP v zgodnji fazi /to je faza inkubacije.

Stran s pomočjo za uporabnike Googla Chrome Enterprise in Education ugotavlja, da bi se uvedba faze 0 lahko pojavila že v Chromu 122.
Razpored (schedule)za Chrome 122 označuje datum promocije beta – to je sreda 14.januar 2024 in datum izdaje – torek, 20.Februar 2024.

Ta nova funkcija bi lahko bistveno vplivala na prepletanje zasebnosti, sledenja in spletnega oglaševanja.

Vir: SearchEngineJournal