Investicija v SEO
SEO-namig

Investicija v SEO – se splača?

Investicija v SEO – je smiselna in vredna vloženega denarja?

SEO (ali optimizacija iskalnikov ) je postopek izboljšanja uvrstitve in vidnosti tvojega spletnega mesa v organskih (neplačanih) rezultatih iskanja.

SEO je koristen, ker ti lahko pomaga pridobiti več prometa, stranki in izboljšati prodajo. Posledično se poveča tudi relevantnost spletnega mesta in zaupanje vanj.

 

 

 

 

MediSpot nasveti in resitve Uresnicujem svoje sanje 6 1

 

 

 

Toda, ali je vredno investirati v SEO?

Ali obstajajo dolgoročne koristi vlaganja v SEO?  V tem zapisu ti odgovorim na ta vprašanja. Povem ti o prednostih, ki jih nudi SEO in koliko stane vlaganje v optimizacijo – tako ga lažje sprejmeš odločitev.

 

 

Investicija v SEO – se splača?

V SEO se splača vlagati, ko imaš jasne cilje in jasen časovni okvir. SEO ti bo pomagal povečati dotok potencialne pubike na spletno mesto, povečati prodajo, izboljšati uvrstitev vidnost v iskalnikih.

 

 

 

Razlogi, zakaj se splača vlagati v SEO so:

SEO lahko prinese številne prednosti:

 • Brezplačen promet: Ustvari organski predmet, ki je brezplačen, Vlagati moraš le v ustvarjanje in optimizacijo spletne vsebine, da se lahko uvrsti čim višje v iskalnike.

 • Dolgoročni rezultati: SEO lahko zagotovi trajnostne rezultate, ki sčasoma rastejo. Ko se dobro uvrstiš za določene ključne besede, lahko uživaš v bogatem prometu in potencialnih strankah, ne da bi pri tem trošil denar. Prodaja poteka sama.

 • Prepoznavnost blagovne znamke: SEO ti zagotavlja tudi povečano prepoznavnost blagovne znamke in njeno verodostojnost, Ljudje običajno zaupajo organskim rezultatom, manj pa plačanim oglasom, katerih vrednost ni vedno najboljša. Zato je dobra prepoznavnost in verodostojnost blagovne znamke kot magnet za občinstvo.

 • Uporabniška izkušnja: SEO izboljša uporabniško izkušnjo na spletnem mestu. Spletno mesto, ki je prijazno za mobilne naprave, se hitro naloži, ima enostavno in prijazno navigacijo in je bogato z verodostojnimi informacijami, bo pritegnilo potencialne stranke, jih zadržano na svojih straneh in omogočilo dostojno konverzijo.

 • Povraten povezave: Pritegniti več povratnih povezav na spletno mesto je eden od najpomembnejših dejavnikov razvrščanja, To poveča avtoriteto spletnega mesta in prepoznavnost v iskalnikih.

 

Poglej video. Pogled še z druge strani

 

 

Vendar pa SEO ni hitra rešitev. Še manj pa čarobna palčka, ki bo to uredila kar čez noč.

SEO je stalen proces. Zahteva svoj čas (že sama indeksacija in pajkanje se zgodijo takoj) in kar nekaj spretnosti.

 

Investicija v SEO se splača. Poveča se promet, prepoznavnost blagovne znamke, izboljša se uporabniška izkušnja in vložek v SEO se povrne.
Investicija v SEO se splača. Poveča se promet, prepoznavnost blagovne znamke, izboljša se uporabniška izkušnja in vložek v SEO se povrne.

 

 

Kdaj se ne splača investirati v SEO?

 • Spletno mesto je nizke kakovosti: Če vsebina spletnega mesta ni uporabna, ustrezna ali vredna zaupanja ciljnega občinstva, je tudi iskalnik ne bo uvrstil visoko v SERP. To se bo zgodilo le, ko bo spletno mesto oddajajo signale kakovosti in uporabnosti.

 

 • Nerealni cilji: Škoda bi bila vlagati denar v nekaj, kar nima realnega cilja. Cilj je lahko zelo specifičen – povečanje organskega prometa, več obiska potencialnih strank ali več prodaje, Ob tem se doda še jasna strategija – kako in na kakšen način se bo to izvedlo.

 

 • Zelo konkurenčna panoga: To pomeni, da obstaja veliko konkurenčnih spletnih mest ali podjetij, ki ciljajo na iste ključne besede, teme ali občinstvo. Tu nastopijo ovire, ki jih je potrebno z dobrimi taktikami mini sprememb prestopiti. Morda p se ravni tukaj porodi edinstvena priložnost za razvoj unikatne ponudbe.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=7C0d0gWErJc&ab_channel=sazhd

 

SEO ni poceni? 

V tujini so cene vrtoglave, vendar upravičene in logične. Na primer – naj razbijem to skrivnost; SEO costs – broken down.  A na tem mestu ne bi razgaljala svojih cen, saj imaš možnost izraziti svoje želje in potrebe (cilje. Temu primerno pa se oblikuje cena (sprejemljiva).

SEO zahteva svoj čas, natančnost in vztrajnost. Vključuje stalne raziskave, meritve, analize, spremljanje novosti in izboljšave. Brez tega pač ne gre. 

 

 

 

Moja ponudba

 

 

FAQ

 1. Ali se splača investirati v SEO?

  Investicija v SEO se obrestuje. Spletno mesto, ki je primerno optimizirano, bo dosegalo višje uvrstitve in tako lažje pridobivalo resne stranke

 2. Koliko bi moral plačati SEO optimizacijo?

  Plačilo je lahko vezano na mesečni najem
  Urno postavko
  Na podlagi projekta

 3. Od česa so odvisne cene SEO optimizacije?

  Cena SEO optimizacije je odvisna od:
  Vrste panoge ki jo predstavlja spletno mesto
  Zastavljenih ciljev
  Velikosti spletnega mesta
  Vrste podjetja

 4. Ali lahko optimiziram svoje spletno mesto sam?

  Lahko, vendar: Za pravilno optimizacijo spletnega mesta je potrebno poznavanje taktik, pravil urejanje, poznavanje programov, ki pomagajo pri optimizaciji in nenazadnje, redno spremljanje sprememb in novosti.