Avtohipnoza
Hipnoza in Hipnoterapija

6 prednosti hujšanja s Hipnozo

Hujšanje s hipnozo – 6 velikih prednosti

 

 

Hujšanje s hipnozo je v zadnjem desetletju postalo zelo priljubljeno. To lahko ugotovite iz števila zvezdnikov, ki poročajo o uspehu s hipnozo za hujšanje , in iz zgodb o uspehu v medijih, kot je ta, ki jo je objavil CNN .

V tem članku sem zbrala najpomembnejše prednosti hujšanja s hipnozo, tako da boste morda dobili idejo, kako bi lahko hipnozo uporabili pri hujšanju.

 

 

 1. Brez tehtanja

Številne moje stranke  so mi razkrile številne negativne izkušnje z drugimi programi hujšanja.  Mnogi programi zahtevajo redno tehtanje kot sredstvo za motivacijo. Pogosto pa je to imelo ravno nasprotni učinek, kot ga je imel sam program.

Stranke, ki pridejo do mene po pomoč pri hujšanju, se z odvečnimi kilogrami spopadajo že kar nekaj časa in se dobro zavedajo resnosti pretirane stanja z odvečno težo.

Mnogi se dejansko celo redno tehtajo, da ne rečem celo obsesivno preverjajo svoje kilograme. Želijo pridobiti nadzor nad svojo težo.

A ko tehtnica pokaže več odd pričakovanega, je stanje celo  sramotno. Prav gotovo pa to ni dodatna motivacija. Še posebej to velja za tiste, ki jim je težko slediti programu hujšanja s predpisanim tempom.

Hujšanje s hipnozo ne uporablja tehtanja. V svetu hipnoterapije ne verjamemo v številke kilogramov. Namesto tega gre za splošni cilj, da ponovno pridobiš nadzor in spremljanje smeri v svojem življenju z lastnim tempom.

 

 1. Brez štetja kalorij, brez predpisanih načrtov prehrane

Številne stranke za hujšanje, ki so preizkusile druge programe hujšanja, preden so prišle na hipnozo, opisujejo, da so pod pritiskom načrtov prehrane in štetja kalorij. Nekateri opisujejo, da se niso mogli držati predpisanega načrta in so na koncu zaostali, kar je na koncu povzročilo občutek sramu in neuspeha .

Pri hujšanju s hipnozo ni štetja kalorij. Ni predpisanih ciljev ali načrtov prehrane, namesto tega vas spodbujajo, da postavite svoj načrt in cilje.

Osnovna hipnoze za hujšanje je tvoj um. Tvoj um ima zelo pomembno vlogo v procesu hujšanja. Zato je pri hipnozi um podprt tako, dase ponovno vrne na pravilen način prehranjevanja in vzdrževanja telesne teže.

Kako izgledajo ti individualni načrti za hujšanje s hipnozo? Na voljo je veliko načinov:

 • Nekateri se odločijo, da bodo s hipnozo vzgajali svoj um za bolj zavestno prehranjevanje. To pomeni, da žvečite počasi, da resnično opazite telesne signale, kdaj ste siti, in posledično se znajdejo, da jedo manjše porcije.
 • Drugi se odločajo za spremembe v prehrani – na primer zamenjava predelane hrane s sadjem in zelenjavo.
 • Nekateri se odločijo izobraževati svoj um, da opustijo ves sladkor.

Odločitve, ki jih bodo ljudje sprejeli, bodo odvisne od tega, koliko teže želijo izgubiti, in od njihovih osebnih preferenc.

 

 

Hujšanje s hipnozo vam pomaga spodbuditi

um in čustva, da bo vaš načrt hujšanja uspešen.

 

 

 

 1. Hujšanje s hipnozo se ne zanaša na izdelke za hujšanje

Stranke, ki so se pred hipnozo udeležile drugih programov hujšanja, so pogosto omenjale izdelke za hujšanje, na katere se zanašajo nekateri programi hujšanja. Bolj ali maj se je celo razvila obsedenost s tovrstnimi izdelki, Vendar: medtem, ko izdelek uporabljamo, imamo občutek da »hujšamo«. Ko izdelka ni vem pa se proces hujšanja upočasni ali celo zavije v nasprotno smer. Seveda smo nato spet tam, kjer smo bili na začetku.

Hujšanje s hipnozo ne zahteva posebnih izdelkov. Tukaj gre za hujšanje, ki je naravno in v individualnem tempu. To pa verjetno zate pomeni prednost. Korak za korakom se učiš, da lahko shujšaš. Seveda se bo to prej ali slej poznalo na samozavesti.

 

 

 1. Motivacija in odločnost

Si že kdaj bil/a na dieti in občutil/a neke vrste izgubo, ko nisi smel/a pojesti x, y in Z? Si očutil/a zamero do osebe, ki je lahko pojedla X,Y in Z? Ali pa se počutil/a kot mučenik, ki mu je nekaj prepovedano?

Ko se to zgodi, si v krempljih občutka pomanjkanja. Tu pa je zelo velika verjetnost, da izgine motivacija. Številne moje stranke so na tej točki obupale in odnehale.

Nasprotno pa izguba teže s hipnozo deluje skozi vaš um in vam pomaga vnesti en pomemben del, ki ga številni programi za hujšanje ne uspejo vnesti – pristno globoko željo po izgubi teže. Ta želja samodejno povzroči močno motivacijo in odločenost, da naredite vse, kar morate storiti, da dosežete svoje cilje izgube teže.

Hujšanje s hipnozo olajša doseganje tvojega cilja . Z delom na svojem umu ustvari situacijo, v kateri boš želel/a  slediti svojemu načrtu in kjer se boš  dobro počutil/a , če boste sledili svojemu načrtu. Nato lahko uživaš v svojih rezultatih, tako da se želja po napredovanju in nadaljevanju le še krepi.

Najpomembnejše prednosti hujšanja s hipnozo.

 

 

 1. Hujšanje s hipnozo je enostavno hujšanje

Ko načrtuješ  hujšanje, se tvoja prva priložnost pojavi že čisto na začetku – sestavljanje jedilnika. Načrt vsakodnevno spremljaš in skotaj obsesivno slediš vsem točkam. Moč volje je tu zelo pomembna, saj bije bitko s hrepenenjem po prekrških.

Žal pa moč volje traja le malo časa. Ko izgine, se ponovno vrneš na stare poti nepravilnega in pretiranega prehranjevanja.

Hujšanje s hipnozo vključuje tvoj um in ne tvoje volje

   • Zmanjša hrepenenje po hrani in ga nadomesti z zavedanjem namena in cilja hujšanja.
   • Odstrani čustveni boj iz procesa hujšanja
   • Ni več vdajanja hrepenenju in kasnejšemu občutku sramu
   • Ni več boja, ki mu sledi občutek neuspeha.

 

Namesto tega se izguba teže zgodi skoraj brez, da bi to opazili, skoraj igrivo, brez kakršnega koli ‘naprezanja’ – zelo enostavno. Predstavljaj si, kako lažje bi bile stvari brez tega nenehnega čustvenega boja in brez negativnih občutkov, ki te nenehno motijo in  zaradi česar se počutiš  slabo (glede sebe).

 

 

 1. Hujšanje s hipnozo deluje na trajno spremembo

Mnogi ljudje bodo po koncu običajnega  programa hujšanja precej hitro pridobili izgubljeno težo . To je zato, ker so njihov um in čustva na istem mestu, kot so bili pred programom hujšanja.

 

Kot rezultat:

 • Verjetno se bodo pojavile enake želje.
 • Isti duševni boj lahko zasede um.
 • Enake navade bi lahko zmagale.

 

V nasprotju – hipnoza:

 • Izguba teže s hipnozo ni hitra rešitev.
 • Hipnoza za hujšanje ni čudežno zdravilo.
 • Namesto tega pa ima hipnoza za hujšanje cilj delati v smeri trajnih sprememb.

 

Pri tem potovanju hujšanja ne gre samo za to, da izgubiš x- kilogramov . Gre za to, da pridobiš pravo težo, ki je zate najbolj prava. Gre za to, da postaneš zadovoljen/ zadovoljna s svojim telesom in se v njem dobro počutiš.

 

 

 

Če si res želiš zmanjšati telesno težo, ne čakaj in se prijavi.

Prijavi se tukaj.