Blog

Hipnoterapija za opustitev kajenja

 

 

Hipnoterapija za opustitev kajenja – kako deluje?

Hipnoterapija deluje tako, da s pomočjo hipnoze aktiviramo del uma, ki nadzoruje naše navade in vedenje. Lahko si še tako močno zavestno želiš prenehati s kajenjem, pa še vedno se znajdeš s cigareto v roki. Je tako? Nisi ti krivec

Kajenje, ki si se ga naučil/a s časom, je globoko zakoreninjena navada v podzavesti.

 

Hipnoterapija za opustitev kajenja
Podzavest je sedež navad. Podzavest je tudi sedež razvad

 

Hipnoterapija za opustitev kajenja – kako poteka?

Zavestni um lahko preneha, toda kar si še vedno želi cigarete je podzavest. Tako nastane protislovje – prenehaj, začni, začni in spet prenehaj, … Bitka zavesti in podzavesti. Vedno zmaga močnejši – podzavest.

 

 

Ko si na terapiji (seansi) hipnoze za opuščanje kajenja imaš popolni nadzor. Terapevt te vodi do sproščenega stanja. Um postane bolj odprt in dojemljiv za nove ideje in predloge. Spodbudi se tudi boljše razumevanje  uravnoteženega in koristnega odnosa do realnosti.

Hipnoterapevt se bo s tabo povezal na čustveni ravni, da lahko resnično bolje razumeš, zakaj si želiš opustiti kajenje. Tako se lahko bolje odločiš glede prihodnosti, ki bo verjetno nekoliko drugačna – boljša, saj bo kajenje odpravljeno.

 

 

Hipnoterapija za opustitev kajenja
V sproščenem stanju se zavest umakne. Na površje pa pride podzavest. Ta se izjemno rada uči in naučeno shrani – zavedno

 

Kaj se zgodi med hipnozo za opuščanje kajenja?

Terapija lahko traja nekaj časa. Odvisno je od posameznika. Na koncu je jasno – postaneš nekadilec.

Sestavljena pa je iz 2 delov:

Začne se s pogovorom – pridobivanjem informacij glede kajenja. Tako rekoč izbiranje podatkov za anamnezo (če se lahko izrazim bolj strokovno). Poiščejo se prepričanja povezana s kajenjem.

V drugem delu sledi sproščanje in vstop v prijetno sproščeno stanje. Zavest se počasi odmika in na površje prihaja podzavest. V prijetnem sproščenem stanju bo podzavest sprejela pozitivne predloge povezane s čustvi, da lahko sprejmeš boljše odločitve in prevzameš nova učenja globoko v podzavest. Tako se spremeni tudi miselnost in sprejemanje nabora vedenj kot nekadilec.

To je zate sedaj nekaj povsem novega – novo vedenje, ki je vedenje nekadilca.

 

 

Zakaj izbrati hipnoterapijo?

 

Ko se odločiš, da prenehaš s kajenjem, je logično, da mrzlično iščeš rešitve. Od pozitivnih afirmacij, do napitkov ali pomirjevalnih kapljiv. A žal bo to le zalo zelo kratkotrajna rešitev. Navade kajenja so zakoreninjene v podzavesti. Zavest sicer želi prenehati, a podzavest, ki je precej močnejša, še vesno vsebuje vzorce kadilskega vedenja. Tako postane želja po prenehanju kajenja prej muka kot nekaj navdušujočega in motivacijskega.

Zato je prav in glede napora najbolje, če si pomagaš s hipnoterapijo.

Hipnoterapija je preizkušena metoda. Ne le pri odpravljanju kajenja (ki je zelo draga razvada), pač pa tudi pri vseh drugih primerih, ki se določena vedenja ne skladajo z našimi potrebami in željami.

 

Hipnoterapija za opustitev kajenja
Obstaja nešteto alternativ opuščanja kajenja. Žal vse delujejo le na zavestnem delu uma. Navade, povezane s kajenjem pa so shranjene v podzavesti

 

 

Druge možnosti rešitve opuščanja kajenja?

 

Seveda obstaja še vrsta drugih rešitev za opustitev kajenja. A nič ni boljšega v primerjavi s hipnoterapijo.

Na voljo so ti nikotinske nadomestne terapije: Sme sodijo nikotinski obliži, žvečilni gumiji in inhalatorji. Zanje trdijo, da pomagajo opustiti kajenje, Toda na žalost ne obravnavajo odvisnosti od nikotina. Pustijo ti, da se z njo bojuješ še naprej.

Vsi ti pripomočki zahtevajo moč volje in zavestno prizadevanje za izkoreninjenje nezdrave navade.

A ne obravnavajo psihološke plati potrebe po nikotinu.

Podzavest je dovolj močna, da vse to drži v svojih rokah in prej ali slej se vsi vrnejo na stare poti – kajenje.

 

Kako si lahko pomagaš?

Samo prijavi se preko spodnjega obrazca:

 

 

Please enter your email, so we can follow up with you.