Blog

ČRNI TURMALIN

 

Starodavni čarovniki so se med svojimi obredi zanašali na Črni Turmalin, znan kot SCHORL, da bi jih zaščitil pred zemeljskimi demoni. Danes je ta kamen še vedno spoštovan kot glavni talisman zaščite, kot ščit ki obdaja in odganja negativne energije, entitete ali uničujoče sile. Varuje pred sevanji in onesnaženim okoljem ter je zelo učinkovit pri čiščenju negativnih misli in notranjih konfliktov ter jih transformira v pozitivne.

 

Črni Turmalin je tudi dober ozemljitveni kristal, saj zagotavlja povezavo med Zemljo in Človeškim duhom. Njegova podporna energija poravna energijske centre telesa in usmerja zdravilno svetlobo skozi ves sistem centrov. Na tak način spodbuja občutek moči in samozavesti, kar omogoča jasnejši in objektivnejši pogled na svet.

Čeprav je Črni turmalin mogoče najti po vsem svetu, drobni kristalni primerki še vedno veljajo za redke in so temu primerno tudi cenovno ovrednoteni.

 

 

Najpogostejša vrsta Turmalina je  SCHORL, ki predstavlja 95% vseh Turmalinov v naravi. Je črne barve, ki lahko zasije rahlo modrikasto.

Schorl  je bil v uporabi že v 14 stol – poimenovan je po nemškem mestu , kjer je bil rudnik turmalinov.

Delčke Črnega Turmalina lahko najdemo tudi vdelane v prozoren kremen imenovan Turmalinski Kremen.

Kombinacije prozorne bele  in črne barve,  ustvarjaTur.Kremen popolno polarnost energij, manifestacijo svetlih in temnih energij, združevanje skupaj za skupni cilj. Velja za simbol velike sreče.

Ena najbolj prepoznavnih lastnosti Turmalina je njegova sposobnost, da se napolni že samo z drgnjenjem. Ko se napoji, postaneta konca polarna. To pa mu omogoča delovanje podobno magnetu.

 

 

Uporaba in namen

Turmalin je šamanski kamen, ki zagotavlja zaščito med obredi. Tradicionalno se je uporabljal za opozarjanje na vzrok za težave in za označevanje pravilne smeri, v kateri je potrebno iti in  delovati

Je odličen kristal za meditacijo in zdravljenje.

Pomirja napade panike – to sploh velja za tiste, ki jim panične napade sprožajo zaprti  ali temni prostori. Pomaga tudi pri nadzoru drugih vrst strahov.

Nudi popolno zbranost in je odličen zaščitnik pred onesnaženjem vseh vrst (elektromagnetni smog, sevanja povezana z mobilnimi telefoni, TV ekrani, računalniki in podobno.

Krepi občutek za vonj

 

Zdravilne  lastnosti Črnega Turmalina

Črni Turmalin stimulira refleksne točke, povezane s hrbtenico (zlasti križni predel), nogami in stopali. To seveda ne čudi, saj je povezan s Sakralno in zemeljsko čakro. Obe pa vodita delovanje nog in spodnjega dela hrbtenice.

Krepi imunski sistem in iz telesa odstranjuje  toksine. Uravnoteži delovanje leve in desne polovice možganov ter izboljša koordinacijo oči/rok Usklajeno delovanje obeh polovic možganov in dobra koordinacija delovanja oči (branje) in rok(pisava) pa bo zelo dobrodošlo zlasti pri dislektikih.

in uskladi duševne procese s čakrami in avričnim poljem.

Zmanjšuje strah, saj ugodno vpliva na delovanje nadledvične žleze (in seveda zavira nepotrebno pretirano izločanje adrenalina in kortizola).

 

 

Duhovni pogled:

Črni Turmalin je namenjen ozemljitvi duhovnih energij, vnašanju jasnejšega izražanja svetlobe v svet in v življenje tistih, ki jih privlačijo njene moči. Spodbuja sposobnosti, da ostanemo sijoča luč v najtemnejših okoliščinah in ohranjamo duhovno zavest, medtem ko živimo med tistimi, ki niso vedno v tej svetlobi in ne razumejo vseobsegajoče ljubezni.

 

Nekaj besed še o Črni Barvi:

Črna barva ni barva, temveč pomanjkanje barve. V naravi je črna barva noči, ko lune ni na nebu, da bi obsijala pokrajino. Temna noč je čas nemira, v katerem je znan svet skrit, zakrit. Ljudje se naravno – zavestno ali podzavestno bojijo neznanega in nevidnega.

Črna je povezana s temi strahovi. Ker smrti ne poznamo ali je ne razumemo, je seveda črna močno povezana z njo – smrt in konec življenja. Vendar pa je Črna Barve pravzaprav pozitivna barva.

Črni kristali so zelo zaščitniški in vam ponujajo umik, varnost pred skritimi sovražniki. Zato uporabljajte črne amulete. Nosite jih, ko vas skrbi osebna varnost  (na vseh področjih). Postavite jih pred vhodna vrata

Črni Turmalin vam poleg občutka varnosti ponuja tudi zaščito in prizemljenost.