Ametistos
Blog

AMETIST – močan zaščitnik in zdravilec

Ametist: 

 

Regeneracija celic

Uravnoteženje metabolizma

Razstrupljanje telesa in duha

Zdravljenje čustvenih ran

Mir in harmonija

 

 

Ametist – vijolična vrsta Kremna, sijoč in steklastega izgleda. Je poldragi kamen, pogosto v odtenkih vijolične barve.

Ametist v sebi nosi  – duhovnost, zdravljenje, umirjenost in modrost.

V sebi nosi čudovito energijo prizemljevanja. Rečeno je, da je most med zemljo in božanskim  – saj je Ametist že dolgo sinonim za povezovanje med materialnim svetom (telesom, posebno kronska čakra in tretje oko) in duhovnimi sferami.

Od Grkov do Rimljanov, pa tudi Egipčanov, so privlačila zdravilne lastnost, ki jih je izražal Ametist.

Najdemo ga lahko po celem svetu – od Sibirije do Brazilije.

Ime Ametist izhaja iz Grške besede »Amethystos« in v direktnem prevodu pomeni »ne opijaiti se«.  Grki so ga imeli za kamen prizemljevanja in zaščite pred zastrupitvijo. podobno tudi Rimljani, ki so ga uporabljali kot zaščitnika pred opijanjem.

 

Kakšne prednosti ima Ametist?

Blagodejne lastnosti na telesni ravni 

Ametist je bleščeč v temno do svetlo vijolični barvi. Redko se najde kamen, ki je v celoti obarvan le z enim odtenkom vijolične. Navadno jih najdemo v različnih odtenkih, zato veljajo za enega najlepših kamnov. Spominja na dinamiko življenja, prelivanje vzponov v padce in obratno, tako kot se v njem lomijo svetlobni žarki.

Med vsemi poldragimi kamni je zato zelo priljubljen. Vendar sam  izgled še ni vse, kar privlači. V sebi nosi tudi zanimive lastnosti:

Na fizični ravni, je Ametist povezan z zdravo regeneracijo celic. Spodbuja počitek in miren spanec, saj je to predpogoj za dobro regeneracijo.

Pomaga uravnotežiti metabolizem in spodbuja uravnoteženo delovanje endokrinega sistema. Z njim telo najde harmonijo in ne podleže pretiranemu izločanju stresnih hormonov. Nošenje Ametista zmanjša stres in napetosti.

Vibracija Vijolične barve očiščuje ter razstruplja telo, um in dušo. Odstrani temne meglice neprijetnih čustev in motečih misli ter spremeni obarvanost neba duha v čisto svetlobo. Služi kot opomnik, da so za prave odločitve v življenju potrebne jasne misli in pokončna drža, brez brodenja  po motnem ribniku starih navad, ki so svoje že odslužile.

Vijolična barva spodbuja tudi imunski sistem – telo pripravi na obrambo telesa pred povzročitelji bolezni in ima izjemne očiščevalne lastnosti. Hkrati pa poskrbi za dobro počutje, saj uravnava spanje in s tem prispeva k obilju počitka.

.

 

Zdravilne lastnosti Ametista na področju čustev

Na čustvenem področju bo Ametist v kaos vnašal res in občutek umirjenosti. V kaotični situaciji radodarno ponudi tolažbo, ki pomiri in poživi duha na svojstven način. Ker je Ametist osredotočen na čustva, je lahko odličen pomočnik pri okrevanji po močnih čustvenih pretresih, ki naredijo lahko globoke, boleče rane. To je lahko bridka žalost po izgubi ljubljene osebe. Njegova božanska duhovna moč opomni, da nismo sami in naj nas ne bo strah. Smrt je namreč le prehod, sprememba in prestop v višjo dimenzijo. Spomini bolijo, a potrebno se je zavedati časa minevanja, prehajanja iz ene dimenzije v drugo in seveda vse to sprejeti kot cikel življenja.

Čudoviti deluje tudi pri ljudeh, ki so nagnjeni k hitri jezi. Jeza predstavlja kaos misli in čustev. Jeza se razprši v zamero, maščevalnost, srd ali pa obžalovanje, sram. Ametist ponovno vzpostavi red in harmonijo. Usmerjal bo k bolj jasnemu razmišljanju in negativnosti odstranil od zamegljenega uma.

Ametist v sebi nosi ključe vrat ustvarjalnosti in navdiha. Odganja negotovosti in neprepričanosti  o sposobnostih kreiranja. Aktiviral bo ustvarjalni um in mu pustil prosto pot.

 

Vijolični Ametist je povezan z mesecem Februarjem – mesec ljubezni (Valentinovo) in hladnega vetra. Prinaša ljubezen in svetlobo – ne pozabimo, da se dnevi takrat že daljšajo. V daljavi se že vonja pomlad. Čustvo empatije se počasi rojeva. Vse te nežne in subtilne niti ljubezni, svetlobe in empatije tkejo močno Yin energijo – ženska energija. Yin energija sprosti napetosti, tolaži težka čustva  in znova postavi um v center. Pomaga pri koncentraciji, zmanjša odlašanje ter daje navdih in uglasi notranjo ustvarjalnost. Zato je Ametist zelo zaželen v delovnih prostorih – pisarna, prostor za učenje ali umetniški atelje. V spalnici pa bo dodal vibracije prijetnega, mirnega in krepčilnega spanca. Absorbiral bo tudi negativna sevanja.

 

 

Zaključne misli o ametistu

 

Za vse tiste, ki želijo v svoj svet vrniti mir in harmonijo, je Ametist prava izbira. Je dobro orodje na poti k zdravljenju, kažipot na višjo raven zavesti in povabilo, da skoči višje. Je edinstveni kamen za oltar ali kot del nakita, ki sloni na goli koži. Vliva znanje in dobro počutje.

Pomaga nam postati boljša različica sebe.